FEŠTA NA POLJUDU

Emotivna poruka Torcidi: Kada imaš što izgubiti...

24.07.2015 u 07:02

Bionic
Reading

Hajdukov trener Damir Burić punog je srca komentirao prolazak Hajduka u treće pretkolo Europske lige

Koper je u Sloveniji svladao Hajduk sa 3:2, ali bijeli su pred svojim navijačima puno teži zalogaj. Gotovo pun Poljud nosio je igrače i kroz krize i kroz umor i nakon više nego dovoljnih 4:1 krenula je fešta pod Marjanom. Trener Damir Burić govorio je kao dječak koji proživljava svoj san.

'Kad sam vidio one šalove iza golova i čuo euforičnu pjesmu cijeli sam se naježio. To je nešto posebno, uz takvu potporu igrači su izdržali čitavu utakmicu u odličnom ritmu, nekada malo i bezglavo 'poletjeli', ali to je tako. Ušao je u nekim fazama i grč u momčad, ali to je prirodna reakcija mladića u situaciji kada nešto može izgubiti. Toliko im je stalo! Živjeli smo za ovaj prolaz i sada se okrećemo Istri pa ćemo Norvežanima,' kaže Burić koji je imao otvaranje dvoboja iz snova.


'Prvi gol je otvorio vrata dobre utakmice. Koper je morao izaći iz bloka, a moji igrači znaju igrati kada imaju prostora. Cijela momčad odigrala je odlično, a na kraju smo mogli zabiti i još pokoji gol. Posebno mi je žao što Sušić nije zabio peti gol da nestane cijela napetost oko njega. Volio bih da on ostane u klubu,' poručuje Burić i otkriva situaciju s poluvremena.

'Trebali ste vidjeti lica igrača nakon primljenog gola u zadnjem napadu prvog dijela. Bili su u šoku, nije im bilo lako. Ali pronašli smo prave riječi u svlačionici, opustili su se i u nastavku im se 'otvorila špina',' zaključuje trener koji je 'zaveo' nogometni Split.

Sportaši i treneri imaju zdravu naviku da 'ne preskaču' utakmice. Hajduku prvo slijedi ligaški ogled s Istrom, no Split i Dalmacija odbrojavaju sate do idućeg četvrtka. Na Poljud dolazi norveški Stromsgodset, jako dobro znaju da im neće biti lako.