reakcije nakon ždrijeba

Engleski izbornik itekako je svjestan snage Hrvatske: Ako im je Kovačić na klupi....

30.11.2019 u 21:20

Bionic
Reading

Hrvatska će na europskom prvenstvu sljedeće godine igrati protiv Engleske, Češke te pobjednika play-off turnira gdje će snage odmjeriti Norveška, Izrael, Škotska i Srbija

Engleski izbornik Gareth Southgate nije bio oduševljen što će ponovo igrati s Hrvatskom i Češkom. Englezi su protiv Hrvata igrali na svjetskom prvenstvu u Rusiji, te u skupini Lige nacija, dok su protiv Čeha igrali u kvalifikacijama za ovaj EURO. U Engleskoj su ih svladali 5:0, ali su potom u Češkoj izgubili 2:1.

>> Englezi nam nisu zaboravili niti sramotu s Wembleyja ni poraz iz Moskve; s Česima smo u 'plusu'

'Nisam siguran je li ovo dobar ždrijeb. Igrali smo protiv dvije momčadi iz ždrijeba prije', kazao je engleski strateg dodavši: 'Mislim da je, ako ništa drugo, činjenica da smo izgubili od obje ekipe (Hrvatska i Češka) važna za naš mentalitet. Znamo kakvu kvalitetu ima Hrvatska i znamo da se Češka znatno poboljšala od one utakmice kada smo ih nadigrali na Wembleyu. Naši analitičari neće morati previše raditi, bit će oduševljeni. Oni se mogu odmarati,' kazao je sa smiješkom engleski izbornik.

>> Izbornik Dalić baš kao i uoči SP-a u Rusiji poručio: Prva ambicija nam je proći skupinu... Znamo kako je završilo

Onda je dodao i još nešto o Hrvatskoj. Osjetio je poraz na SP-u u Moskvi, a potom i 'iscijeđenu' Hrvatsku u Ligi nacija.

'Možda sam i ja prije godinu dana mislio da su malo stari, no oni su se jako dobro oporavili nakon Svjetskog prvenstva. Znamo koliko je kvalitetan njihov vezni red. Pa igrač poput Kovačića im je na klupi! To sve govori! To je vrhunska reprezentacija'.

  • +12
Ždrijeb skupina za Euro 2020 Izvor: EPA / Autor: ROBERT GHEMENT

Southgate je istaknuo kako će za njegove igrače biti nešto posebno igrati EURO pred svojim navijačima.

'Za nas je igranje na Wembleyju nešto vrlo posebno, pa se jako radujemo turniru.'

>> Jasno je da su Englezi najjači suparnik Hrvatskoj, ali najneugodnije bi moglo biti sa Srbima

Bivši engleski vratar David Seaman smatra kako će ključna biti prva utakmica.

'Bit će teško, najvažnija će biti prva utakmica,' kazao je Seaman koji na vratima 'Gordog Albiona' sakupio 75 nastupa.

'Nadam se kako ćemo se osvetiti za poraz u polufinalu SP-a. Siguran sam kako će ih navijači podsjetiti na to. Ako uspješno prođemo prvu utakmicu, kasnije bi trebalo biti lakše,' kazao je Seaman koji želi da četvrta ekipa u skupini bude Škotska.