MEDIJI SE ZABAVLJAJU

Engleze preuzima Nizozemka Sarina Wiegman? I navijači su 'za'

17.07.2024 u 05:45

Bionic
Reading

Nakon što je Gareth Southgate podnio ostavku, engleska javnost zabavlja se potragom za novim izbornikom dvostrukih uzastopnih europskih doprvaka

Southgate je osam godina vodio reprezentaciju, predvodeći Gordi Albion do dva druga mjesta na europskim prvenstvima (2024., 2020.), četvrtog mjesta na SP-u (2018.) te četvrtfinala SP-a (2022.).

Ukupno je za kormilom odradio 102 utakmice ostvarivši 61 pobjedu, 24 remija i 17 poraza.

Čelnici Engleskog nogometnog saveza (FA) zahvalili su Southgateu na sjajnoj suradnji, a izvršni direktor FA-a Mark Bullingham poručio je da 'neće komentirati medijska nagađanja dok traje proces izbora novog izbornika'.

Naravno, dok Englezi ne izaberu novog izbornika, javnost i novinari moći će špekulirati.

A mediji su zakotrljali priču da bi na klupu mogla doći Sarina Wiegman, Nizozemka koja je napravila odličan posao s engleskom ženskom reprezentacijom. Naravno, s obzirom na to kakav status nogomet ima u Engleskoj, nekako sumnjamo da bi se u FA-u upustili u ovaj eksperiment.

Iako je javnost sjajno reagirala.

Riječ je o jednoj od najboljih trenerica koje je nogomet ikada vidio.

Wiegman je osvajala velike trofeje gdje god je radila, a prvakinja Europe bila je s Nizozemskom i Engleskom. Žensku reprezentaciju Engleske vodi od 2021. godine, a sada je čak i navijači prizivaju na klupu muške reprezentacije.

Imenovanje ove nizozemske stručnjakinje bio bi zaista presedan u elitnom rangu svjetskog nogometa, ali ako računamo sve njene uspjehe tijekom karijere i 11 osvojenih trofeja, možda bi baš ona bila idealan kandidat za izborničku funkciju.