uzvrat polufinala lp-a

Evo gdje možete gledati mega spektakl Reala i Bayerna; mogu li Bavarci do čuda?

01.05.2018 u 09:04

Bionic
Reading

Nakon prošlotjedne pobjede nad Bayernom u Münchenu 2:1, mogi vjeruju kako je Real već u finalu Lige prvaka. Međutim, Juventus je u četvrtfinalu bio u istoj situaciji pa je uzvrat u Madridu ipak bio dramatičan i zato smo sigurni da će, uz prijenos na ArenaSportu 3, svi večeras uživati u nogometu

Bayern je u prvom poluvremenu prošlotjedne utakmice ostao bez krilnog napadača Robbena i stopera Boatenga.

Real Madrid definitivno ispisuje povijest Lige prvaka budući da je Zidaneova momčad prošlotjednom pobjedom 2:1 u Munchenu stigla na prag novog plasmana u finale najjačeg europskog nogometnog natjecanja. Ukoliko Real u Madridu obrani prednost iz prve utakmice, izboriti će četvrto finale u posljednjih pet godina i imati će priliku stići do trećeg uzastopnog naslova prvaka Europe.

  • +13
Bayern - Real (polufinale Lige prvaka, sezona 2017/18) Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U Münchenu Real nije na najbolji način započeo utakmicu budući da je domaćin poveo golom Kimmicha, no Zidaneova je momčad zahvaljujući golovima Marcela i jockera s klupe Marca Asencia stigla do potpunog rezultatskog preokreta. Sjajno je djelovao Keylor Navas na golu, a treba istaknuti da je ofenzivcima Bayerna nedostajalo preciznosti u završnicama akcija.

Zidane u uzvratu nema namjeru braniti prednost iz Munchena:

'Znamo koliko je nevjerojatno igrati u finalu ovog natjecanja. Moramo dati sve od sebe da dođemo do finala, to je ono što nas motivira. Bayern ovdje dolazi odigrati svoju utakmicu. Radi se o velikom klubu s velikom momčadi. Biti ćemo spremni kao što smo to uvijek, želimo odigrati veliku utakmicu. Za nas je ključno da istrčimo na teren razmišljajući o pobjedi. Trebamo pokušati postići brzi pogodak. Znamo što znači igrati u još jednom finalu. Samo o tome razmišljamo, kako da dođemo do finala'.

Prilikom najave susreta Zidane je rekao da će na teren poslati samo u potpunosti spremne igrače što znači da bi lakše ozlijeđeni branič Nacho i ofenzivac Isco početak utakmice mogli dočekati na klupi za pričuve. Najveći problem domaćinu predstavlja ozljeda važnog beka Carvajala.

Bayern je doživio šok u prošlotjednoj utakmici, no njemačka momčad zbog tog se poraza definitivno neće unaprijed predati. Uostalom, imaju mnogo bolji rezultat od Juventusa kojeg je Real u četvrtfinalu na kraju iz natjecanja izbacio tek dvojbenim jedanaestercem u posljednjim sekundama uzvrata. Da poraz od Reala nije uzdrmao Bayern pokazala je impresivna izvedba Heynckeseove momčadi u prvenstvenom susretu s Eintrachtom.

Odmarao je trener Bayerna niz ključnih igrača, no to se nije vidjelo na igri momčadi koja je dobila prijeko potrebnu dozu samopouzdanja pred gostovanjem kod Reala. Nije na odmet napomenuti da je Bayern pobijedio sve gostujuće utakmice Lige prvaka otkako se Heynckes vratio na klupu tijekom listopada.

Heynckes vjeruje da Bayern može izboriti finale:

'Svi treneri moraju imati plan igre prije važne utakmice. Svi imamo strategije. Uvijek sam pristupao utakmicama sa strategijom i to je način na koji radim. To se neće promijeniti ni ovaj put. Moramo biti efikasniji nego u prvoj utakmici. Cijele sezone smo postigli mnogo golova i nadam se da ćemo pokazati efikasnost koja uobičajeno karakterizira našu igru. Real Madrid je pokazao da je ranjiv i kod kuće. Oni znaju da je ovo utakmica godine i da moraju odraditi veliku izvedbu'.

Gostujući trener nije odbacio mogućnost igre s dva napadača:

'U posljednjoj smo prvenstvenoj utakmici pružili sjajnu izvedbu. Wagner je odigrao dobro. Postigao je gol, koristan je, dobro se kreće i mogao bi biti dio našeg arsenala tijekom ove utakmice. Moguće je da uđe u igru kasnije i da igra uz Lewandowskog. Vidjeti ćemo. Mali detalji mogli bi biti odlučujući u ovoj utakmici. Moramo minimizirati naše pogreške, a u Bayernovom je DNA da uvijek želi postići gol'.

Pretpostavlja se da će Heycnkes od prve minute momčad postaviti u 4-1-4-1 formaciju s Lewandowskim u vrhu napada, te da će Wagnera koristiti kao jockera s klupe. Situacija s izostancima nije idealna za gostujućeg trenera budući da su se u ranoj fazi prve utakmice s Realom ozlijedili krilni napadač Robben i stoper Boateng, a od prije u konkurenciji za nastup nema vratara Neuera, veznjaka Vidala i krilnog napadača Comana. Bek Alaba još uvijek nije u potpunosti spreman za igru, no Heynckes bi ga mogao postaviti u početnu jedanaestorku.