LIGA NACIJA

Evo što je potrebno Hrvatskoj za četvrtfinale Lige nacija i koji joj velikani tamo prijete

15.10.2024 u 22:40

Bionic
Reading

Remijem u Varšavi (3:3) Hrvatska se jako približila prolasku u četvrtfinale Lige nacija.

Nakon četiri kola Dalićevi izabranici imaju sedam bodova, tri manje od vodećeg Portugala i tri više od Poljske. Škotska ima jedan bod. Do kraja grupne faze Hrvatska gostuje Škotskoj i dočekuje Portugal u studenom.

Poljska da bi prestigla Modrića i društvo mora osvojiti četiri boda više budući da Hrvatska ima bolji međusobni omjer. To znači da bi Hrvatska pobjedom u idućem kolu osigurala prolazak ili remijem ako Poljska ne pobijedi u Portugalu.

U borbu se mogu uključiti i Škoti, ali su njima potrebne dvije pobjede (doma Hrvatska i u gostima Poljska) te domaći poraz Hrvatske od Portugala.

Standings provided by Sofascore

Ždrijeb četvrtfinala Lige nacija održat će se 22. studenog u Nyonu. U jednom potu bit će osvajači skupina, a u drugom drugoplasirani. U ostalim skupinama situacija je takva da će dalje vjerojatno proći Italija i Francuska iz skupine 2, Njemačka i Nizozemska iz skupine 3 te Španjolska i Danska iz skupine 4. U ovom trenutku Italija, Njemačka i Španjolska su vodeće u skupinama i ako tako ostane, onda su oni potencijalni protivnici Hrvatskoj.

Podsjetimo, u prošlom izdanju Lige nacija Hrvatska je završila druga nakon poraza u finalu od Španjolske. Ovosezonski Final Four održat će se početkom lipnja sljedeće godine.