DOGOVOR SE BLIŽI

Evo što Liverpool traži od Barce za Suareza

02.07.2014 u 10:32

Bionic
Reading

Drugo ljeto u nizu Luis Suarez je na izlaznim vratima Liverpoola. Fantastični Urugvajac još je u domovini i ne oglašava se po pitanju eventualnog prelaska u Barcelonu, ali klub s Anfielda otvorio je službene pregovore s Kataloncima i tako nagovijestio da je spreman za prodaju. Naravno, ako Barcelona izađe ususret njihovim uvjetima...

Suarez je nakon ugriza Talijana Chiellinija na prisilnom odmoru u Urugvaju, i ako Fifa ne ublaži kaznu neće moći nastupati do kraja listopada. No, pitanje je u koji će se dres vratiti nakon suspenzije.

U Barceloni ponavljaju mantru o 'Luisovoj skromnosti', što je istkanuo i Ivan Rakitić prilikom predstavljanja.

'Nije lako cijelom svijetu priznati da ste pogriješili, a Luis je to napravio što puno govori o njegovoj osobnosti. Igračke kvalitete ionako mu nikada nisu bile upitne, što je najbolje pokazao u fantastičnoj prošloj sezoni,' rezonira Rakitić koji bi uskoro mogao dobiti još jednog veličanstvenog suigrača u liniji s Neymarom i Messijem.

10 najljepših golova u čarobnoj Suarezovoj sezoni


Lani je Liverpool ostao hladan na ponude za Suareza, sada nije. Sportski direktor Ian Ayre tijekom dana će u Londonu započeti službene pregovore s izaslanicima Barce i otprilike je jasno što će tražiti. Liverpool svoga igrača procjenjuje na 80 milijuna funti, ali i želi pojačati napad Čileancem Alexisom Sanchezom koji u Barceloni polako postaje suvišan. Katalonci 25-godišnjeg Sancheza, pak, procjenjuju na 30 milijuna funti i ukoliko budu spremni ustupiti njega i valjani ček na 50 milijuna funti dogovor bi mogao biti brzo postignut.


Brz dogovor odgovarao bi svima, jer bi se znalo koji klub treba slatti Fifi žalbu na 4-mjesečnu suspenziju, a Liverpoolov trener Rodgers bi znao i koliko novca ima za trošiti ovoga ljeta. Odlaskom Suareza nastavila bi se rekonstrukcija momčadi, posebice ofenzivne linije. Liverpool je već (osim veznjaka Lallane i Cana) u napadu doveo Lamberta, umjesto Suareza bi došao i Sanchez, a čini se da su i blizu dovođenja 19-godišnjeg Belgijanca Divocka Origija iz Lillea za desetak milijuna funti.

Sanchez ima ogromne kapacitete, ali konkurencija u Barceloni postaje prevelika