SKOMINA ZA TPORTAL

Evo što o isključenju vratara Salzburga kaže sudački ekspert Skomina

24.10.2024 u 10:14

Bionic
Reading

Dinamo je u srijedu na Red Bull Areni pogocima Sandra Kulenovića i Brune Petkovića stigao do pobjede 2:0 nad Salzburgom. Posve zasluženo, prema prikazanoj igri. No i isključenje vratara domaćih išlo je na ruku Modrima

Trenutak koji je možda posve prelomio utakmicu dogodio se na početku 66. minute, nakon sjajne dubinske lopte Ogiware za Kulenovića, koji je potom sam krenuo prema golu domaćih, ali ga je vratar Alexander Schlager jednostavno 'polomio'.

Istina, lopta je zatim došla do Sučića, ali nakon što je njegov udarac otišao pokraj gola, Nizozemac Makkelie pokazao je Schlageru crveni karton.

A je li on stigao zbog njegova rušenja Kulenovića ili pak dodira lopte rukom izvan 16-erca, pojasnio nam je 48-godišnji Slovenac Damir Skomina, sudački autoritet s mnoštvom utakmica na najvišem nivou.

'Nema tu nikakvog spora. Sudac Makkelie je napravio sve kako treba. Bio je prekršaj vratara nad Kulenovićem, on je pustio prednost, jer da je Sučić potom zabio gol, nema veće prednosti. A i nogomet se igra za golove. Makkelie je, dakle, tu pričekao, ali u trenutku upućivanja lopte prema golu Schlager je igrao rukom izvan 16-erca. I tako je potencijalno spriječio loptu da ode u mrežu. Dakle crveni karton je opravdan, a domaći vratar dobio ga je zbog igranja rukom. Vidio je sudac da je prije toga došlo do prekršaja. I da ga je tada svirao, mogli bismo komentirati je li to start za žuti ili crveni karton. Ovako, kada je vratar igrao rukom, to je neminovno crveni karton. Sve je vrlo čisto', pojasnio je Skomina.

  • +7
Liga prvaka: Red Bull Salzburg - Dinamo, slavlje igrača Dinama Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic
Standings provided by Sofascore