SAMO ZA TPORTAL

Besek: Dinamo je to smišljeno napravio. I što se onda dogodilo?

24.10.2024 u 09:58

Bionic
Reading

Dinamo je u srijedu u Salzburgu ispisao jednu od ljepših stranica u svojoj sve bogatijoj kolekciji europskih uspjeha. Nakon 26 godina Modri su upisali novu gostujuću pobjedu u skupinama Lige prvaka, a ovog puta svladali su RB Salzburg 2:0. Osim rezultata, plijenila je i njihova igra

Dinamo je slomio suparnika golovima u drugom poluvremenu. U 49. minuti strijelac za 1:0 bio je Sandro Kulenović dok je u 84. minuti Bruno Petković poentirao za konačnih 2:0 i time potvrdio slavlje hrvatskog prvaka.

Bila je to prva gostujuća pobjeda Dinama u Ligi prvaka nakon 1998. godine i slavlja protiv Ajaxa u Amsterdamu.

'Prvo poluvrijeme bilo je skromno s obje strane. Čak je Salzburg u prvih dvadesetak minuta pokušavao visoko izaći i držati presing, ali u tome nije uspijevao. Barem ne onako kako je trener zamislio i kako su domaćini očekivali. Dinamo je znao odgovoriti na takvu igru, nije griješio, ali i nije bilo tečnosti da bi se iz tog presinga među linijama stvorio prostor, odnosno da bi se neki igrač pojavio kao mantinela, pa da se prenese lopta i ugrozi gol Salzburga. Stvorio je Salzburg dvije šanse, ali one su prije svega bile plod manjih propusta u Dinamovoj igri, poput onog ubačaja nakon kojeg je Konaté pucao glavom, a prije toga se Ristovski okliznuo', započeo je analizu za tportal Dražen Besek, bivši Dinamov igrač, a danas nogometni trener.

'Nakon 30-ak minuta Dinamo se oslobodio i više je dolazio na protivničku polovinu terena. Čak je i zaprijetio, kada je Ristovski lijepo spustio za Kulenovića. Sve u svemu, skromno poluvrijeme. Uz želju obiju momčadi da što manje griješe jer se igralo na klizavom terenu', Besekova je ocjena prve dionice sinoćnje utakmice.

'Drugo poluvrijeme bilo je sasvim drugačije. Dinamo je u pravom trenutku došao do vodstva. I tu se vidjelo da je pas Ristovskog uigravan, a ne slučajan. Vrlo uočljivo je to da je Dinamo znao prebacivati težite igre s jedne na drugu stranu. U ovom slučaju to je bilo slijeva nadesno, gdje je pronađen Kulenović. Već tada se vidjelo da im ova mlada ekipa Salzburga ne može parirati. Istina, imaju ideju, imaju agresivnost, ali im fali mirnoće i iskustva. U tome su bili nedorečeni i vidjela se razlika, odnosno da Dinamo ima iskusnije igrače, s puno ovakvih utakmica u nogama. Već ulaskom Roga bilo je vidljivo da će imati više 'dubine', da će još više moći ići u završnicu. Istina, Schlager je bio potom isključen, a Dinamo imao igrača više. No dopustio je domaćinu malo više inicijative da bi se još više otvorio. I što se dogodilo? Lijepa akcija u 84. minuti za gol, kojim je riješena utakmica.

Dinamo je pokazao da može i zna igrati na rezultat. I ne smije se omalovažiti ovaj rezultat protiv mlade ekipe, a koja se tek uči pravom nogometu. Dinamo je djelovao dobro, linije su bile uštimane. Pohvaljujem ozbiljnost i odgovornost. Vidjelo se koliko Ademi znači ovoj ekipi, koliko je važan i Mišić, ali i Petković, koji je ušao tek u nastavku. A u samo šest minuta provedenih na terenu uspio je i zabiti gol te okončati utakmicu na najbolji način', zaključio je Besek.

  • +7
Liga prvaka: Red Bull Salzburg - Dinamo, slavlje igrača Dinama Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic
Standings provided by Sofascore