novi rekord

Fantastični Cristiano Ronaldo; nakon samo deset utakmica upisao se u klupsku povijest

30.10.2018 u 19:52

Bionic
Reading

Juventus je jedan od najvećih svjetskih klubova, a Cristiano Ronaldo jedan je od najboljih nogometaša svih vremena. Koliko je dobar? Toliko da mu je trebalo samo deset prvenstvenih utakmica u dresu 'stare dame' da izjednači klupski rekord star 60 godina...

U bogatoj klupskoj povijesti dres Juventusa nosili su brojni velikani, spomenut ćemo samo one 'najzvučnije' ubojite napadače poput Zlatana Ibrahimovića, Alexa Del Piera, Pippa Inzaghija, Carlosa Teveza, Davida Trezegueta, Gonzala Higuaina, Roberta Baggia, Fabrizija Ravanellija, Gianluce Viallija, prije njih i legende Giampiera Bonipertija te Roberta Bettegu, a tu je u konkurenciji i naš Mario Mandžukić.

No, nitko od njih nije uspio dostići ono što je napravio velški napadač John Charles davne 1958. godine. Punih 60 godina stajao je njegov rekord od sedam zabijenih golova u prvih 10 prvenstvenih kola.

Sve do proteklog vikenda kad se 'ukazao' Cristiano Ronaldo. Zabio je Portugalac oba gola u pobjedi Juventusa kod Empolija 2:1 i tako izjednačio Charlesov učinak koji je nedirnut stajao punih šest desetljeća.

  • +6
Cristiano Ronaldo Izvor: Pixsell / Autor: firo Sportphoto/DPA/PIXSELL

A sve to u trenucima kad ga sa svih strana 'udaraju', kako na terenu, tako i izvan njega optužbama za silovanje u SAD-u. No, Ronaldu to ne smeta, dapače. U sezonu je krenuo loše, na prve tri utakmice lopta nikako nije htjela u gol, ali onda je napokon sve 'sjelo' na mjesto - sedam golova u isto toliko utakmica!

Dovoljno da se već na samom početku angažmana u Juventusu upiše u klupsku povijest. A tek se 'aklimatizirao'...