NADOLAZEĆA ZVIJEZDA

Fenomenalna hrvatska tinejdžerica ostvarila 20. pobjedu u nizu, očekuje je nevjerojatan skok na listi najboljih tenisačica svijeta

16.03.2022 u 12:12

Bionic
Reading

Mlada hrvatska tenisačica Petra Marčinko briljira. Prvo je osvojila juniorski Orange Bowl pa juniorski Australian Open, potom niz nastavila u svojoj seniorskoj premijeri na ITF turniru u turskoj Antalyji koju je okrunila osvajanjem naslova pobjednice da bi na istom mjestu u novi ITF turnir krenula uvjerljivom pobjedom

Marčinko je u prvom kolu s lakoćom slavila protiv japanske kvalifikantice Naho Sato, 653. igračice svijeta sa 6:3 i 6:1. To joj je dvadeseta pobjeda u nizu. U drugom protivnica će joj biti Španjolke Burillo Escorihuela, koja je trenutno na 246. u poretku najboljih svjetskih tenisačica.

Odlični rezultati odrazit će se na najnovijoj ljestvici koja će biti službena od ponedjeljka. Petra će skočiti za 356 mjesta prema gore i smjestiti se na 572. poziciju nakon samo tjedan dana seniorske karijere.

Podsjetimo kako je Marčinko osvojila Orange Bowl i u igri parova, dok je na Australian Openu igrala finale te ju je samo nekoliko poena dijelilo od dvostruke krune.