ovo nismo očekivali

FIFA presudila; uvodi se novi prijelazni rok

03.10.2024 u 19:42

Bionic
Reading

Ovaj novi prijelazni rok daje klubovima dodatnu fleksibilnost u pripremi za jedno od najvažnijih klupskih natjecanja na svijetu.

FIFA je potvrdila uvođenje novog ljetnog prijelaznog roka, koji će biti otvoren od 1. do 10. lipnja 2025. godine. Ovaj dodatni rok omogućit će klubovima registraciju novih igrača prije početka Svjetskog klupskog prvenstva, koje će se održati od 15. lipnja do 13. srpnja 2025. u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje će sudjelovati 32 momčadi.

Dosad su ljetni prijelazni rokovi trajali od 1. srpnja do 31. kolovoza, a zimski prijelazni rok u siječnju. Novi rok uvodi se kako bi klubovi koji sudjeluju na Svjetskom klupskom prvenstvu mogli ojačati svoje redove prije natjecanja. FIFA planira ovaj prijelazni rok otvoriti u zemljama čiji klubovi sudjeluju na prvenstvu, no konačnu odluku još moraju potvrditi nacionalni nogometni savezi.

Među sudionicima prvenstva nalaze se klubovi iz svih regija svijeta, uključujući 12 europskih klubova kao što su Chelsea, Real Madrid i Manchester City, 6 južnoameričkih momčadi poput Palmeirasa i Boca Juniorsa, te predstavnici iz Afrike, Azije, Sjeverne Amerike i Oceanije.