drži se nika

Stravična ozljeda najveće nade hrvatske ženske košarke; jedino se čuo jeziv krik

03.10.2024 u 17:57

Bionic
Reading

Hrvatska košarkašica Nika Mühl (23) pretrpjela je tešku ozljedu koljena tijekom utakmice europskog Superkupa između njenog Bešiktaša i Fenerbahčea.

Na kraju treće četvrtine, Nika Mühl je loše doskočila, odmah uhvatila koljeno i zavrištala od boli, uzviknuvši: 'O moj Bože'. Pomoć joj je pružena na terenu, a tijekom dvije minute, koliko su liječnici bili uz nju, dvoranom su se čuli samo njezini jecaji. Na kraju su je s parketa iznijeli na nosilima. Iako još nema službenih informacija o težini ozljede, sve ukazuje na to da se radi o ozbiljnoj situaciji.

Mühl se nedavno vratila iz WNBA lige i ovo joj je bio prvi nastup za Bešiktaš. Do trenutka ozljede igrala je odlično, postigavši 11 poena, uz devet asistencija i tri skoka u 27 minuta. Njezina suigračica, Hrvatica Mihaela Lazić, također je imala solidan učinak s četiri poena, pet asistencija i tri skoka u 38 minuta igre.

Ovaj debi bio je poseban za Mühl, koja je prošlu sezonu provela u WNBA-u, gdje je igrala za Seattle Storm. Na ovogodišnjem draftu izabrana je kao 14. izbor, a prije toga je briljirala na sveučilištu UConn, gdje je postala rekorderka po broju asistencija u povijesti tog koledža.