nevjerojatno

Kap koja je prelila čašu; 'iscurile' su snimke kako Enrique vrijeđa Mbappea...

03.10.2024 u 16:49

Bionic
Reading

Pojavile su se dosad neviđene snimke na kojima Luis Enrique kritizira Kyliana Mbappea tijekom intenzivne taktičke analize u njegovoj posljednjoj sezoni u PSG-u.

Kylian Mbappe (25) više nije član francuskog kluba, nakon što je na kraju prošle sezone otišao u Real Madrid kao slobodan igrač. Njegov odlazak bio je prilično buran, a napadač i dalje vodi spor s PSG-om oko navodnih neisplaćenih plaća, što je povezano s njegovom odlukom da ode u Madrid umjesto da ostane na Parku prinčeva.

Njihov odnos nije uvijek bio idealan, a prošlosezonski izvještaji navode da je Kylian Mbappe nazvao Luisa Enriquea 'ku****im sinom' nakon što je zamijenjen u jednoj utakmici u travnju. Ipak, Enrique je nakon njegovog odlaska izjavio da mu želi sve najbolje i izrazio žaljenje što PSG nije uspio zadržati francuskog napadača.

'Šteta što je otišao u Madrid, posebno za nas u tom trenutku. Ali to je život, dio igre', rekao je Enrique prošlog mjeseca.

'Nadam se da će mu sve ići kako treba. Nemam mu što zamjeriti. Uvijek smo nastojali poboljšati njegove vrline i prikriti mane. Bio je izuzetno pristojan, kao i njegova obitelj.'

Snimke koje su sada isplivale, a koje je na društvenim mrežama podijelio Movistar, prikazuju napetu interakciju između Mbappea i Enriquea. Na snimci se vidi kako Enrique provodi individualnu taktičku sesiju s Mbappeom, koja je vjerojatno održana nakon poraza PSG-a od Barcelone u Ligi prvaka, iako su Parižani ukupno prošli dalje.

  • +2
Altetico Madrid - Real Madrid, La Liga- 29.09.2024. Izvor: Profimedia / Autor: OSCAR DEL POZO / AFP / Profimedia

Enrique u jednoj od scena koristi Mbappeovo divljenje prema Michaelu Jordanu kako bi ga ukorio zbog nedovoljnog angažmana u obrani:

'Čitao sam da ti se sviđa Michael Jordan? Jordan je branio kao ku*in sin!' Enrique se vidi kako više puta upire prstom prema Mbappeu, dok napadač šuti.

Kasnije u razgovoru, Enrique ublažava ton, naziva Mbappea 'fenomenom, svjetskom klasom', te ga potiče da ode 'uz prasak', misleći na njegov nadolazeći transfer u Madrid.

Mbappe na kraju kratko odgovara, prihvaćajući savjet, prije nego što napusti kadar. PSG je te sezone kasnije ispao u polufinalu Lige prvaka od Borussije Dortmund, dok je Real Madrid osvojio trofej pobjedom nad Dortmundom. Mbappe se pridružio Madridu nekoliko tjedana kasnije.

Otada je snažno započeo na Bernabeuu, postigavši sedam golova u prvih 10 utakmica, i sada se nada osvajanju svog prvog naslova Lige prvaka, dok Real Madrid ponovno slovi kao jedan od favorita.