IMPRESIVNO

Francuska 8:0 pobjedom pokazala da nije za otpis!

08.06.2014 u 23:39

Bionic
Reading

Francuska nogometna reprezentacija na najbolji je mogući način odradila posljednji test uoči početka Svjetsko prvenstva u Brazilu...

'Trikolori' su na stadionu Pierre-Mauroy demolirali Jamajčane s čak 8-0. Iako suparnik nije bio visoke kvalitete, Francuzi su svoje navijače razveselili u čak osam navrata vrlo lijepim i atraktivnim pogocima.

Povela je Francuska u 17. minuti nakon krasne kombinacije nekolicine igrača, a cijelu je akciju dovršio Yohan Cabaye. Blaise Matuidi je tri minute kasnije sjajno pogodio donji desni kut gostujućih vratiju s ruba lijeve strane kaznenog prostora. Sedam minuta prije poluvremena Karim Benzema je postigao vrlo lijepi pogodak u suprotni gornji kut s ruba lijeve strane šesnaesterca.

Nakon povratka s 15-minutnog predaha Francuzi nisu imali milosti prema svojim suparnicima, te su im utrpali još pet komada.


Benzema je dobio sjajnu dugačku loptu po lijevoj strani francuskog napada, uputio je nisko ubacivanje u kazneni prostor, gdje je prvi do lopte došao Olivier Giroud i zabio za 4-0. Deset minuta kasnije, u 63. minuti, Benzema je još jednom postigao fantastičan pogodak s ruba lijeve strane kaznenog prostora, samo što je ovoga puta pogodio bliži gornji kut.

Tri minute kasnije Matuidi koristi poluvisoko ubacivanje Patricea Evre s lijeve strane francuskog napada i u padu lijevom nogom zabija za 6-0. Antoine Griezmann, koji je u igru ušao u 71. minuti, je do kraja postigao još dva pogotka gostima, od kojih je drugi bio posebno lijep. Moussa Sissoko ubacio je s lijeve strane prizemnu loptu na peterac, a Grizemann ju je petom, okrenut leđima, poslao iza vratara Barretta.

U drugoj, daleko manje atraktivnijoj utakmici, Iran je s 2-0 bio bolji od Trinidad i Tobaga.

Prijateljske:

Francuska – Jamajka 8-0 (Cabaye 17, Matuidi 20, 66, Benzema 38, 63, Giroud 53, Griezmann 77, 89)

Iran – Trinidad i Tobago 2-0 (Hajsafi 45, Ghoochannejhad 54)