ŠTETA

SP u futsalu: Argentina iskoristila pogreške Hrvatske i ušla u četvrtfinale

27.09.2024 u 16:15

Bionic
Reading

Hrvatska futsalska reprezentacija je poražena u osmini finala Svjetskog prvenstva u Uzbekistanu od Argentine 2:0.

Argentinci su zabili golove na početku utakmice te drugog poluvremena. U 2. minuti Brandi je doveo Argentinu u vodstvo 1:0, a konačni rezultat je nakon pogreške Jurline postavio Rosa 2:0.

Hrvatska je bila ravnopravan protivnik koji je i u ovoj utakmici pokazao nedostatak realizatorske koncentracije.

Izvještaj

Počelo je loše za futsal "Vatrene". Argentina je povela već nakon 90 sekundi utakmice. Sarmiento je poslao dugačku loptu, Novak je "zaboravio" na Brandija koji je glavom svladao Primića za 1-0. Suci su provjeravali video snimku, gledali ima li argumenata za prekršaj u napadu, no procijenili su kako je sve čisto.

Hrvatska je bila blizu izjednačenja u šestoj minuti, Čekol je pucao, ali je Sarmiento bio siguran. Minutu kasnije u izglednoj situaciji je bio i Perić, no hrvatski "pivot" nije najbolje zahvatio loptu.

U 11. minuti moglo je biti i 2-0, Borruto je jurnuo u kontru, no srećom njegov udarac je završio u vratnici. U 13. minuti hrvatska vrata je spasio Claudino kojeg je na našoj crti pogodio suigrač Taborda. Sjevnula je kontra Hrvatske. Novak je odigrao loptu za Postružina, čiji je udarac blokiran u posljednjem trenutku.

Najbolju priliku u prvom dijelu Hrvatska je imala u 15. minuti, Sekulić je pucao iz blizine, ali ravno u argentinskog vratara. Hrvatska je u prvom poluvremenu uputila 19 udaraca pri čemu su četiri išla u okvir, s druge strane "Gauči" su uputili 15 udaraca od kojih je pet išlo u okvir, a jedan je završio i u mreži.

Nažalost, Argentina je i na startu drugog dijela stigla do gola. Jurlina je izgubio loptu što je iskoristio Rosa pogodivši u 24. minuti za 2-0.

U 28. minuti Hrvatska se mogla vratiti u susret, no Perić je iz neposredne blizine pogodio gredu.  U 31. minuti ponovno je blizu bio Perić, ali je njegov udarac netko od Argentinaca očistio s crte.

U posljednje četiri minute Hrvatska se odlučila na maksimalan rizik, umjesto vratara Primića ušao je Novak, no zonska obrana Argentine je ostala neprobojna.

U posljednjoj minuti "Gauči" su imali priliku zabiti na prazna vrata, ali je Vaporaki pogodio vratnicu.

Za Hrvatsku je ovo bio drugi nastup na svjetskim prvenstvima. Premijeru smo imali prije 24 godine u Gvatemali upisavši tri pobjede i tri poraza ispavši u drugoj rundi natjecanja.

Hina

TIJEK SUSRETA:

  • KRAJ! Imala je Hravtska prilike do kraja susreta, ali nije danas išlo, završilo je 2:0 za Argentinu
  • Hrvatska se odlučila završne četiri minute igrati bez golmana i maksimalno riskirati
  • Hrvatski golman Primić pokušao je iznenaditi golmana Argentine Sarmineta sjajnim udarcem sa svoje polovice. Lopta je išla u same rašlje, ali se argentinski čuvar gola snašao
  • Redaju se prilike ispred gola Argentine, ali gola nema. Hrvatska sve više riskira
  • Perić je imao priliku zakomplicirati utakmicu, no promašio je veliku priliku i pogodio gredu. Ostaje 2:0 za Argentinu
  • GOL! Velika pogreška Jurline, dao je loptu u noge protivniku, Rosa je u 24. minuti zabio za 2:0 za Argentinu
  • Počelo je 2. poluvrijeme
  • Završilo je prvo poluvrijeme, Argentina vodi 1:0
  • Nakon 17 minuta igre Hrvatska ima više od igre. Hrvati su pucali 16 puta prema protivničkom golu, a Argentinci 13 prema našem, ali i dalje je 1:0 za Argentinu
  • Velika prilika Hrvatske u 16. minuti, Sekulić je opalio snažno po lopti, ali točno u golmana argentinske reprezentacije
  • Sve je češće lopta u nogama hrvatskih igrača, ali promjene rezultata nema
  • Hrvatska se dobro nosi s visokim presingom Argentine. Prilike se izmjenjuju na obje strane
  • GOL! Nakon 90 sekundi igre Argentina je povela 1:0. Strijelac glavom, okrenut leđima prema golu, bio je Alan Brandi
  • Utakmica je počela
  • Početna postava Hrvatske: Primić, Čekol, Perić, Novak, Postružin

UOČI SUSRETA:

Nakon senzacija i ispadanja Portugala od Kazahstana i Španjolaca od Venecuele, možda i Hrvatska napravi čudo. Naime, Mavrovićevoj družini suparnik je aktualni svjetski vice-prvak, dok je Argentina i svjetski prvak s pretposljednjeg turnira u Kolumbiji 2016. godine.

'Sve znamo o Argentini, napravili smo opsežnu analizu. Riječ je o fenomenalnoj reprezentaciji, aktualni viceprvak svijeta i svjetski prvak prije osam godina. Argentinci su fanatični, igraju sjajno u oba pravca, agresivni su i razbijaju igru protivnika. Njihovi rezultati nisu slučajnost, čeka nas vrlo teška utakmica', uoči utakmice rekao je izbornik Marinko Mavrović.

'Nadamo se tome kao sportaši i naravno da idemo na pobjedu. Napravit ćemo sve što je u našoj moći, Venezuela je pokazala da je moguće iznenaditi favorite. Moramo vjerovati. naravno da se ne zavaravamo, Argentina je jaka na svim pozicijama, na pivotima imaju Brandija, Rosu i neugodnog Borruta, ali i na svim drugim pozicijama su jako dobro posloženi'.

'Međutim, u futsalu je sve moguće, imamo i mi svoje adute. Sad kad smo osjetili doživljaj Svjetskog prvenstva ne mogu ne spomenuti hrvatsku nogometnu reprezentaciju za koju pogotovo sad mogu reći da je napravila nevjerojatne stvari osvajanjem triju medalja na svjetskim prvenstvima. To su ogromna rezultatska dostignuća. Željeli bismo da naša mentalna, fizička i taktička snaga bude na najvišoj razini da barem donekle možemo biti na tragu hrvatske nogometne rezultate'.