ZNA SE TOČNA VISINA

Gasol je 'krivac': Karlović je puno viši nego je mislio!

12.11.2012 u 15:38

Bionic
Reading

Odmor od teniske sezone najviši tenisač na svijetu Ivo Karlović provodi u rodnom Zagrebu s obitelji

U miru svog zagrebačkog doma 'Div sa Šalate' prati završni ATP Masters u Londonu te usput broji dane do povratka u sunčani Miami gdje veći dio godine, dok nije na dugim igračkim turnejama, živi sa suprugom Alsi i malenom jednogodišnjom kćerkom kojoj su ime dali Jada Valentina

'Jada Valentina još nije prohodala, sad se polako diže na noge i taj trenutak nikako ne želim propustiti', kazao nam je 33-godišnji Karlović koji u danima odmora uživa i u NBA košarci.

'Odem ponekad na utakmice Miami Heata, gušt je Wadea i LeBrona gledati uživo. Pomoćni trener Bob McAdoo često mi ostavi ulaznice, a nakon tenisa košarka mi je omiljeni sport', dodao je Karlović čija je službena visina na ATP stranicama 208 cm.

'Evo vam ekskluzivna informacija. Ivo je visok točno 211,2 cm, što znači da je tri cm viši nego što se piše! Prije nekoliko dana izmjerili smo ga bosonogog u sportskoj ambulanti, i to ujutro, kada je kralježnica najodmornija. Na nekim fotografijama s NBA zvijezdama, koje Ivo ima u mobitelu, uočili smo kako je jednako visok kao Pau Gasol (215 cm) te da je puno viši od Luisa Scole (206 cm)', kazao nam je Karlovićev prijatelji Toni Knežević, teniski trener u TK Borna i veliki ljubitelj NBA lige.

I sam Karlović iznenadio se kako je bosonog visok čak 211 cm što znači da bi, primjerice da je ostao u košarci koju je u KK Maksimir trenirao kao tinejdžer, vjerojatno službeno bio visok 213 ili 214 cm (košarkaši se mjere u tenisicama).

'Kada sam se fotografirao s Gasolom, za kojeg se piše da je visok 215 cm, iznenadio sam se kako smo praktički jednako visoki. Tako smo i došli na ideju da napokon i službeno izmjerimo moju visinu', kazao nam je trenutačno 102. tenisač svijeta Karlović koi je zbog operacije Ahilove tetive ispao iz TOP 50 (najbolji ranking mu je 14. mjesto!).

Po tome ispada kako je po američkim standardima Karlović visok sedam stopa (7-0), što u prijevodu znači da od njega u NBA ligi nema puno viših košarkaša. No, zato je u teniskom svijetu jedinstven.