veliki uspjeh 'modrih'

Gavranović krasnim golom dotukao Astanu, Dinamo osigurao jesen u Europi

14.08.2018 u 21:52

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u uzvratnoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka pobijedili su Astanu zahvaljujući pogotku Marija Gavranovića i s ukupnih 3:0 prošli u završnu rundu kvalifikacija za elitno klupsko nogometno natjecanje, što znači da su osigurali najmanje nastup u grupnoj fazi Europske lige...

'Modri' nisu dopustili senzaciju ovog utorka protiv Kazahstanaca. Momčad koju vodi Nenad Bjelice pokazala je još jednom da je bolja od Astane i zadovoljnim navijačima na Maksimiru podarila još jednu pobjedu te se našla na korak od grupne faze Lige prvaka, što bi bio sjajan uspjeh za ovu generaciju.

  • +11
Liga prvaka, 3. pretkolo: Dinamo - Astana Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Zagrebački ljubitelji nogometa nisu se imali razloga pretjerano živcirati tijekom susreta. Dinamo je iz prve utakmice donio značajnu prednost od 2:0 na Maksimir, a početni pritisak Kazahstanaca nije urodio plodom. 'Modri' su nametnuli svoj tempo igre i trebali voditi već od 17. minuti kada je Olmo oteo jednu loptu i proigrao Hajrovića, no njegov udarac s desne strane u suprotni kut Erić je vješto obranio.

U prvom dijelu Astana je imala nekoliko udaraca, no niti jednom nije ozbiljno ugrozila Zagorca. Prva prava šansa Kazahstanaca viđena je u 48. minuti kada je opalio iz zraka Henrique, ali pucao je točno u golmana Dinama. Puno je bolji bio udarac Majevskog u 68. minuti, no Zagorac je ispod grede izvadio loptu i izbio je u korner.

U 74. minuti sve je bilo riješeno. Oršić je ubacio s lijeve strane, a Mario Gavranović koji je u drugom dijelu ušao umjesto Budimira glavom je matirao Erića i oduševio okupljene navijače Dinama.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Do kraja susreta rezultat se više nije mijenjao, a jedina loša vijest u ovom susretu za Bjelicu su bili problemi s ozljedama Budimira, Gojaka i Bilavera.

U posljednjoj rundi kvalifikacija za Ligu prvaka Dinamo će igrati protiv švicarskog Young Boysa, a čak i u slučaju poraza osigurao je jesen u Europi, u najgorem slučaju u grupnoj fazi Europske lige...

Liga prvaka, 3. pretkolo:

Dinamo - Astana 1:0 (Gavranović 74), prva utakmica 2:0