psk_2

sve prate

Guardian oštro odgovorio Daliću nakon izjave o reprezentaciji Engleske i medaljama

  • V.R.
  • Zadnja izmjena 23.06.2024 07:12
  • Objavljeno 19.06.2024 u 11:58
Bionic
Reading

Na dan utakmice koju Hrvatska na Europskom prvenstvu u Njemačkoj igra protiv Albanije, u medijima je odjeknula priča iz tiražnog britanskog lista

Naime na konferenciji za medije dan uoči utakmice između Hrvatske i Albanije hrvatski izbornik Zlatko Dalić ponovno se žalio na status Vatrenih i sve ostalo jer smatra da se Hrvatsku ne poštuje dovoljno. A to mu nije prvi put da tako govori...

'Ne znam tko je to uz Francusku napravio i uvijek kažem da Hrvatska zaslužuje puno veći respekt. Imamo tri medalje, a Engleska jednu u 58 godina. Oni su zlatni, a mi ne vrijedimo. Mi smo mali, ali smo hrabri i borbeni, a dokaz je 100.000 Hrvata u Berlinu. Naši rezultati pokazuju da smo bolji nego što nas se doživljava', kazao je između ostalog Dalić.

Te njegove riječi ubrzo su naravno stigle do Velike Britanije te je stigao brz i žestok odgovor. Naime engleski Guardian odmah je reagirao i odlučio je ispraviti pogrešne Dalićeve navode. Kako pišu, Dalić je u svojoj izjavi podcijenio engleske uspjehe i oduzeo im čak dvije medalje.

Tako je Guardian podsjetio da su Englezi u posljednjih 58 godina također osvojili tri, a ne jednu medalju! Navode da uz naslov svjetskih prvaka na domaćem terenu 1966. godine imaju još titulu viceprvaka s posljednjeg Eura te da su bili brončani u Ligi nacija 2019.

  • +26
Srbija - Engleska, Euro (16.6.2024.) Izvor: EPA / Autor: Christopher Neundorf
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal