KATALONAC BEZ SKRIVANJA

Guardiola priznao da čeka poziv koji bi mogao odrediti Kovačićevu sudbinu

25.09.2024 u 10:25

Bionic
Reading

Nogometaši Manchester Cityja u utorak su u Carabao Cupu pobijedili Watford 2:1 i ušli u osminu finala ovog natjecanja

Izveo je Pep Guardiola praktički rezervnu momčad, ali i ona je bila dovoljna jaka i čvrsta za pobjedu nad Watfordom. Bilo je čak devet novih igrača (op.a., dvojica 'starih' su Walker i Doku) u odnosu na prvenstveni sraz s Arsenalom.

Katalonac na klupi Građana priznao je da mu ovo natjecanje nije na listi prioriteta.

'Reći ću da će u sljedećoj fazi natjecanja igrati igrači s manjom minutažom ili čak igrači druge momčadi. Sigurno nećemo trošiti energiju na ovo natjecanje. Ne znam što će se dogoditi. Ako budemo imali puno ozljeda, igrat ćemo s drugom ekipom, ali ovo je dobra prilika za neke igrače da uhvate ritam, to je sigurno.'

Nakon utakmice Guardiola je govorio i o stanju Rodrija, svojeg možda i ključnog igrača.

'Još uvijek nemamo potpunu informaciju, odnosno koliko će točno izbivati. Dugo ili ipak nešto kraće vrijeme. Tko zna, možda će to biti manje nego što smo očekivali. Ne mogu vam još ništa konkretno reći jer čekamo njegov i telefonski poziv liječnika da znamo o kakvoj je ozljedi riječ i na kakvu će operaciju morati ići. Mislim da ćemo znati sve ove srijede', rekao je Guardiola i nastavio:

'Rodri je nezamjenjiv i još dugo, dugo nećemo igrati s najboljim veznjakom na svijetu. Naravno da je to težak udarac za nas. Ali to je nogomet, a moja zadaća je pronaći rješenje kako bismo bili konkurentni.'

O tom pozivu Guardioli ovisi i sudbina Matea Kovačića jer na stolu ima ponudu iz Saudijske Arabije, točnije iz Al Nassra.

Ako se potvrde prognoze da će Rodri zaista pauzirati do kraja sezone, onda Kovačić sigurno neće ići nikamo do kraja sezone.