nije jedini

Guardiola se slaže sa štrajkom: Samo oni imaju moć da se nešto promijeni

20.09.2024 u 19:38

Bionic
Reading

Pep Guardiola, trener Manchester Cityja, na konferenciji za medije uoči dvoboja protiv Arsenala osvrnuo se na sve izraženije nezadovoljstvo igrača zbog pretrpanog nogometnog rasporeda.

Trener Manchester Cityja, Pep Guardiola, na konferenciji za medije uoči utakmice protiv Arsenala, dotaknuo se sve većeg nezadovoljstva igrača zbog prenatrpanog nogometnog kalendara. Njegove riječi došle su nakon što je veznjak Cityja, Rodri, ranije ovog tjedna izjavio da su igrači blizu štrajka zbog prevelikog broja utakmica.

Guardiola je istaknuo da, iako mnogi govore o problemu, promjene moraju doći od samih igrača.

'Mnogi govore igračima, a prilično sam siguran, ako će se nešto promijeniti, to mora krenuti od samih igrača. Ovaj biznis može ići bez trenera, bez sportskih direktora, medija, može i bez vlasnik, ali bez igrača? Ne može se igrati. Samo oni imaju moć da se nešto promijeni', rekao je Guardiola.

  • +4
Manchester City : Brentford, 14.09.2024. Izvor: Profimedia / Autor: Mark Cosgrove/News Images / imago sportfotodienst / Profimedia

Novi trener Chelseaja, Enzo Maresca, dijeli isto mišljenje.

Manchester City bi ove sezone mogao odigrati čak 76 utakmica, a mnogi igrači, uz klupske obaveze, sudjeluju i u reprezentativnim natjecanjima. S tim se složio i trener Chelseaja, Enzo Maresca, naglasivši da je broj utakmica prevelik i da igrače treba zaštititi.

'Ne mislim da štitimo igrače, pogrešno je koliko utakmica igraju. Moramo im pomoći da nešto promijene', rekao je Maresca.