ovo nismo očekivali

Andy Bara ima visoka očekivanja od Belinha: On će biti Neymar...

20.09.2024 u 17:32

Bionic
Reading

U razgovoru se osvrnuo na njegov potencijal, uspoređujući ga s jednom od najvećih zvijezda današnjice, Neymarom. Iako je istaknuo da mladi igrač posjeduje izniman talent i tehniku, naglasio je kako će ključ njegove buduće karijere biti fizička spremnost i razvoj.

Andy Bara bio je gost na Podcast Inkubatoru, najvećem hrvatskom podcastu, te se osvrnuo na 'brazilsko čudo od djeteta', Belinha.

'Ja mislim da, ako on uspije prenijeti svoju igru iz trenutne faze u seniorski nogomet, on će biti Neymar. To je moje mišljenje. No, pitanje je hoće li on fizički to moći pratiti? U hrvatskom nogometu je jako puno naučio – došao je kao talentirani, zaigrani Brazilac, ali nije bio kompletan igrač.'

Najbolji hrvatski nogometni menadžer objasnio je kakvu ulogu je Dinamo imao u razvijanju mladog Belinha.

'Međutim, u Dinamu je naučio kako postati pravi igrač. Sudjeluje u igri, predaje loptu, odigra dupli pas – stvari koje Brazilci često zanemaruju. Glavno pitanje je hoće li fizički biti na potrebnoj razini. Fizika mu može biti jedina prepreka prema velikoj karijeri. Mali je, sitnije građe, iako... Njegov otac je fizički jak. Vodili smo ga čak na preglede, mislim da ga je moj brat vodio kod jedne gospođe u Split, koja je rekla da će narasti do 1,72 metra, što bi bilo fenomenalno.'

  • +8
Bayern - Dinamo (17.9.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

'Da li će ostati u Dinamu? To stvarno ne mogu reći u ovom trenutku, puno toga ovisi o njemu, njegovom ocu i obitelji. Iskreno, nemam odgovor na taj dio. Nadam se da će postati veliki igrač, bez obzira gdje igrao. On je hrvatski državljanin i sigurno će igrati za hrvatsku reprezentaciju', zaključio je Bara.