REZERVE PODBACILE

Hajduk još dalje od vrha nakon glatkog poraza u Osijeku!

24.08.2014 u 20:59

  • +3

MAXtv Prva liga, 6. kolo: Osijek - Hajduk

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Bionic
Reading

Nogometaši Osijeka ostvarili su pobjedu na domaćem terenu u 6. kolu MAXtv Prve lige protiv Hajduka. Slavili su u Gradskom vrtu rezultatom 2:0…

Osijek je ponovo bio koban za Hajduk. Nakon što se Tudorova momčad cijele prošle sezone mučila protiv Osječana, isto se dogodilo i ove nedjelje. Slavila je zasluženo Rukavinina momčad u dvoboju u kojem je kreirala gotovo sve prave prilike i tako dokazala da ove sezone neće biti na samom dnu MAXtv Prve lige. Splićani su pak platili cijenu igre u Europi i orjentacije na Dnjipro ovog tjedna, jer Tudorove rezerve nisu reagirale na pravi način.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.

Dvoboj je počeo prilično mirno i trebalo je proći punih 20 minuta da bismo vidjeli prvu priliku na utakmici. Tada je Mešanović nakon prekida dobio loptu na nekih šest metara, ali njegov udarac iz okreta nije bio dovoljno snažan da ugrozi Kalinića.

Šest minuta kasnije Osijek je poveo. Bila je to odlična domaća akcija, a Ivan Baraban vješto je ukrotio loptu koju je dobio u prazan prostor i zatim je rutinski poslao loptu pokraj nemoćnog Hajdukovog golmana.

Splićani koji su na teren izašli u 'kombiniranom' sastavu, s Milevskim i Gotalom u napadu, nisu stvorili niti jednu ozbiljnu šansu u prvom dijelu, a da je Baraban nakon pola sata igre bolje ukrotio jednu loptu, uspio bi se sjuriti prema golu i ponovo zaprijetiti, no ona mu je pobjegla.

U drugom dijelu Hajduk je zaigrao nešto bolje, pritiskao u pojedinim trenucima, ali opet je bio Osijek taj s boljim prilikama. U 60. minuti Mešanović je bio sam pred Kalinićem, pucao je s neka tri metra, ali splitski golman mu je odlično obranio. U 73. minuti za goste više nije bilo spasa. Nakon ubačaja Matasa Glavaš je odlično pucao glavom i lopta je ponovo završila u mreži.

Do kraja susreta Osijek je rutinski zadržao prednost i tako nanio Hajduku drugi poraz sezone koji ga još udaljava od Dinama uoči derbija u sljedećem kolu.

MAXtv Prva liga, 6. kolo:

Osijek – Hajduk 2:0 (Baraban 27, Glavaš 73)

Hrvatska 1. liga

Osijek - Hajduk 2:0
Lokomotiva - Rijeka 2:1
Split - Slaven Belupo 2:0
Dinamo Zagreb - Zagreb 1:1
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Dinamo Zagreb 6 5 1 0 16
2. Rijeka 6 5 0 1 15
3. Hajduk 6 3 1 2 10
4. Split 6 2 2 2 8
5. Istra 1961 6 1 4 1 7
6. Osijek 6 2 1 3 7
7. Lokomotiva 6 2 0 4 6
8. Zagreb 6 1 2 3 5
9. Zadar 6 1 2 3 5
10. Slaven Belupo 6 1 1 4 4

Sljedeće utakmice

29.8. Istra 1961 - Osijek
30.8. Slaven Belupo - Lokomotiva
31.8. Hajduk - Dinamo Zagreb
31.8. Rijeka - Zadar
31.8. Zagreb - Split


Za sve koji u novoj sezoni žele uživati u još više sportskih sadržaja, tu su MAXtv Sportski paket i Sportski plus paket.