PAMTIT ĆE SE

Hajdukovu pobjedu u kupu obilježile tri sramote!

31.10.2013 u 12:53

  • +8

Vinogradar - Hajduk

Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajač

Bionic
Reading

Iako je prošao Vinogradara, aktualni pobjednik Hrvatskog kupa učinio je to puno teže nego li je bilo očekivano, a bila je to i utakmica koja nije ostala bez repova, od kojih se neki mogu smatrati pravom sramotom

Kada smo na našem community portalu Tribina.hr pitali kako su naši korisnici vidjeli događanja u utakmicama Hrvatskog kupa, javilo se nekoliko simpatizera Hajduka, koji su redom bili vrlo kritični prema igri svojeg kluba. Prvi među njima, korisnik munja90 objasnio je zašto će od Hajdukova pobjede u sjećanju ostati tri sramotna događaja tijekom utakmice, dva od strane Hajdukovih igrača, te jedan od strane organizacijskih tijela:

'Hajduk je očekivano savladao Vinogradar i to je sve što je bilo od očekivanog u utakmici vodeće momčadi MAXtv Prve lige, ujedno i momčadi koja brani naslov pobjednika Kupa Hrvatske, protiv dojučerašnjeg drugoligaša koji se zbog financijskih problema dobrovoljno preselio u 4. rang natjecanja.

Toliko se toga dogodilo što nije bilo očekivano, da za sve te redom stvari može se naći samo jedna riječ: sramota! Pa krenimo redom s tim stvarima:

Sramotan je bio pristup na terenu prvih 45 minuta od strane svih bijelih prvotimaca, kao i nekih u nastavku. Bezvoljna momčad koja se u više momenata kvalitetom nije razlikovala od mnogo slabijeg Vinogradara dovela je branitelja naslova na korak do ispadanja u 1/8 finala. Nakon ove utakmice vrlo vjerovatno će Maglica sve češće ostajati na klupi, Nižić sve teže ulaziti kao zamjena, a Jonjić ima sreće što nema neke druge alternacije za mjesto stopera osim njega.

Sramotan je potez Kiša koji je vrlo kvalitetno iscenirao izboren jedanaesterac. Što bi bilo kad bi bilo, nitko ne može garantirati da Hajduk ne bi uspio izjednačiti do kraja ili bi možda ostalo tih 1:0 i pisalo se u medijima o čudu Vinogradara, ali sada ne znamo što bi bilo kad bi bilo. Vjerojatno se sjećate izjave iz Hajdukove uprave da ukoliko Hajduku bude dosuđen nepostojeći jedanaesterac da igrači neće isti prihvatiti. U skladu s izjavom minimalno što bi Hajduk mogao ponuditi Vinogradaru uz ispriku je ponavljanje utakmice, naravno ako HNS to odobri.

Teško je vidjeti kontakt kod jedanaesterca za Hajduk


Sramotno je da momci koji prijeđu 400 kilometara da bi podržali svoj klub, iako su poput ostalih ljudi iz Jastrebarskog i okolice na papiru jednaki pred zakonom, ipak to nisu, te im se uskraćuje pravo na kupnju karte za domaću tribinu kao običnih građana Republike Hrvatske i tjera ih se na kupnju karte za gostujuću tribinu uz legitimaciju od strane kluba koju po zakonu uprave kluba ni nemaju pravo obavljati. Zbog takvih radnji već je podignuta prijava protiv HNS-a. Na kraju, ti momci, kojima je očito stalo odgledati tu utakmicu, gledaju je s vinogradskih brežuljaka okruženi interventnom policijom.'

Ako želite pročitati i druga stajališta o istoj temi ili sami sudjelovati, učinite to kod nas na portalu Tribina.hr