POSLIJE POMOĆI STIGLA 'FIGA'

HNS reagirao na fotku koja je izazvala buru u javnosti; Vinkovčani će se sada dobro zamisliti!

11.12.2017 u 16:13

Bionic
Reading

Veliku buru izazvala je zajednička fotografija igrača Cibalije na kojoj drže papir s prekriženim natpisom HNS-a, a sada su na tu cijelu mučnu situaciju reagirali i iz našeg Nogometnog saveza

Još u petak Inter je u Zaprešiću svladao Cibaliju 3:2, a gosti su bili ogorčeni na suđenje Gorana Pečarića. Prema Vinkovčanima penal u 50. minuti za domaćina nije psotojao (bilo je to gol za 2:2), a razljutilo ih je i što im je u 68. minuti isključen igrač Zvonimir Milić.

Osim toga sudac je na tribine poslao i predstavnika Cibalije Petra Tomića te pomoćnog trenera Stjepana Kvesića. Poslije utakmice bijesni Vinkovčani su na društvenoj mreži objavili zajedničku fotografiju na kojoj drže papir na kojem piše HNS koji je prekrižen.

U Savezu nisu odmah reagirali, šutnja čelnika HNS-a trajala je sve do ponedjeljka, a sada je na službenoj stranici izašlo priopćenje koje objavljujemo u cijelosti.

'Zbog upita većeg broja medija, Hrvatski nogometni savez ovim putem reagira na fotografiju dijela igrača HNK Cibalia koja je objavljena u više medija nakon odigrane prvenstvene utakmice između Intera i Cibalije.

Hrvatski nogometni savez je, na zamolbu HNK Cibalia, prije dva tjedna unaprijed uplatio vinkovačkom klubu novčana sredstva u iznosu od 400.000 kuna od TV prava i sponzorstva za natjecateljsku godinu 2017./18 kako bi pomogao klubu u razdoblju financijskih poteškoća', stoji na stranici HNS-a.

'Imajući u vidu tu činjenicu, Savez je tim više neugodno iznenađen reakcijom nekih igrača HNK Cibalia i njihovom fotografijom, ali postupak na tu temu sukladno propisima prepušta se disciplinskom tijelu.

HNS je stava kako eventualne pojedinačne sudačke pogreške, kakvima smo svjedoci u svim ligama i europskim natjecanjima, a za koje nisu odgovorne krovne nogometne organizacije - pa tako ni Hrvatski nogometni savez - ne smiju i ne trebaju biti opravdanje za takvo ponašanje,' zaključuje HNS.

  • +2
Inter - Cibalia (19. kolo, HT Prva liga) Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX