svi su 'prošli'

HNS završio postupak licenciranja; ovo su klubovi i stadioni koji su dobili licence

29.05.2024 u 16:53

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni savez završio je 21. Središnji postupak licenciranja klubova za natjecateljsku 2024./25. godinu za UEFA-ina klupska natjecanja i natjecanje u SuperSport HNL-u, Prvoj NL i Drugoj NL, objavio je HNS

Prvi put provedeno je licenciranje klubova za Drugu NL budući da od natjecateljske 2024./'25. za sudjelovanje u Drugoj NL klubovi također moraju imati licencu.

U Središnjem postupku licenciranja klubova za natjecateljsku 2024./'25. godinu primjenjuje se Pravilnik o licenciranju i financijskoj održivosti klubova. Za sve klubove odluku o licencama donijela je Komisija za licence osim u slučaju Šibenika, koji ju je dobio od Žalbenog tijela za licenciranje.

Licence za natjecanje u SuperSport HNL-u dobili su Dinamo (Stadion Maksimir), Gorica (Gradski stadion Velika Gorica), Hajduk (Gradski stadion Poljud), Istra 1961 (Gradski stadion Aldo Drosina), Lokomotiva (Nogometni stadion Zagreb), Osijek (Opus arena), Rijeka (Stadion HNK Rijeka), Slaven Koprivnica (Gradski stadion Ivan Kušek Apaš), Šibenik (Stadion Šubićevac), Varaždin (Stadion Varteks) i Zrinski Osječko 1664 (Stadion Gradski vrt).

UEFA licence za 2024./'25. izdane su za Dinamo (Stadion Maksimir), Gorica (Gradski stadion Velika Gorica), Hajduk (Gradski stadion Poljud), Istra 1961 (Gradski stadion Aldo Drosina), Lokomotiva (Nogometni stadion Zagreb), Osijek (Opus arena), Rijeka (Stadion HNK Rijeka), Slaven Koprivnica (Gradski stadion Ivan Kušek Apaš) i Varaždin (Stadion Varteks).