daleko od maksimira

Zvonimir Boban ima novi posao; Velimir Zajec zvao ga je da se vrati u Dinamo, ali...

28.05.2024 u 15:56

Bionic
Reading

Sky Sport Italia je predstavio Zvonimira Bobana kao stručnog nogometnog komentatora za novu sezonu Lige prvaka

U siječnju je Zvonimir Boban iznenada napustio Uefu zbog nesuglasica s predsjednikom Aleksanderom Čeferinom i mnogi su se ponadali kako će se legendarni kapetan Dinama i proslavljeni reprezentativac vratiti u hrvatski nogomet.

Novi predsjednik Dinama Velimir Zajec otvoreno ga je pozvao da se uključi u rad nove uprave 'modrih', no sad je jasno da se Zvonimir Boban, barem još neko vrijeme, neće skrasiti na Maksimiru.

Naime, u utorak je Sky Sport Italia predstavio Zvonimira Bobana kao stručnog nogometnog komentatora za novu sezonu Lige prvaka, a ugovor je potpisan na dvije godine.

'Osjećao sam potrebu da se odmaknem od nogometa, ali da mu ostanem blizu, kako bih se potom, s novom energijom mogao vratiti u nogomet. Cijeli se moj život vrti oko najpopularnijeg sporta i tako će biti uvijek. Imao sam doista strašan ritam proteklih osam godina, vrlo odgovorne zadaće, stalna putovanja, sve je to iziskivalo maksimalnu koncentraciju te odricanja. Sky Sports je sjajna platforma, s puno kvalitetnih ljudi, gdje se nogomet tretira stručnim pristupima, što je nažalost sve rjeđa pojava u javnom prostoru. Bili su uporni u želji za obnovom suradnje i eto, veselim se tom novom izazovu', kazao je Boban, a prenose Sportske novosti.

Puno se nagađalo o mogućem povratku u HR nogomet, da li kroz Dinamo, HNS ili neki treći angažman?

'Kao što sam kazao, treba mi ovakav 'odmak' od nogometa da bih mu se potom vratio s pravom energijom. Želja jest raditi u hrvatskom nogometu i kroz iduće dvije godine razbistrit će se realnosti te opcije. Dinamo je u dobrim rukama, imam vrlo pozitivan odnos s aktualnim vodstvom te im želim sve najbolje u velikom poslu kojeg su se uhvatili', zaključio je Zvonimir Boban za Sportske novosti.