TO NIJE DOBRO

Hrvatska je bez Rakitića primila par nogometnih šamara

02.09.2016 u 19:10

Bionic
Reading

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u ponedjeljak (5. rujna na Maksimiru, 20.45) očekuje prva utakmica u kvalifikacijama protiv Turske, a za našu nacionalnu vrstu veliki hendikep bi bilo neigranje Ivana Rakitića

Ivan Rakitić je debitirao za 'kockaste' 8. rujna 2007. u domaćoj utakmici protiv Estonije u sklopu kvalifikacija za EURO. Brzo se nametnuo kao neizostavni kotačić, a do danas je u hrvatskom dresu upisao 80 nastupa (48 pobjeda, 17 remija, 15 poraza) i zabio 12 pogodaka.

Od kada je prvi puta zaigrao za reprezentaciju samo osam puta je propustio susrete, a bez njega Hrvatska dok ga nije bilo nije dobro prolazila.

U dvobojima bez Rakitića ostvarene su tek tri pobjede (Austrija 1:0, Malta 3:1, Izrael 3:1), jedan neodlučeni rezultat (Belgija 1:1) te čak četiri poraza, i to od zemalja koji ne slove kao nogometne sile (Makedonija, 2:0, Gruzija 1:0, Grčka 2:0, Škotska 2:0). Znači 50 posto utakmica smo izgubili. S njime u sastavu postotak poraza je neusporedivo manji.

Jako loša statistika za Hrvatsku pa se možemo samo nadati kako će Rakitić ipak biti psihološki spreman za Tursku i da su zdravstveni problemi njegove kćeri prošlost.