VELIKA ŠTETA

Hrvatska pokazala zube pa ostala razočarana u Engleskoj!

10.10.2014 u 20:36

  • +4

U-21 doigravanje: Engleska - Hrvatska

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija izgubila je u svom prvom susretu doigravanja za Europsko prvenstvo. U Wolverhamptonu je Engleska bila bolja rezultatom 2:1

Mladi Hrvati odigrali su solidnu utakmicu protiv zahtjevnog protivnika, ali nisu izdržali do kraja i morat će se u uzvratu na domaćem terenu vaditi za četiri dana. Dugo je vodila naša izabrana vrsta i taj bi rezultat bio idealan, no i dalje ništa nije riješeno i tek ćemo sljedeći tjedan saznati tko će na veliku U-21 smotru dogodine.

Hrvatska je dvoboj u Wolverhamptonu započela na najbolji mogući način. U 13. minuti Marko Livaja glavom je zabio nakon kornera i tako u pogodak pretvorio prvu pravu priliku Gračanove izabrane vrste.

Nakon početnog šoka, Englezi su ozbiljno napali i do poluvremena nizali prilike. Najbliže pogotku došao je Luke Show u 21. minuti koji je pogodio vratnicu, a opasni udarac Redmonda u 26. minuti vješto je obranio Livaković. S druge strane naši su prijetili iz kontri, a u dva je navrata Ćorić bio taj čiji su udarci odlazili malo pokraj okvira gola.

U drugom dijelu Engleska se vratila u utakmicu. U 58. minuti ubacio je Berahino, a Kane je glavom pokraj dva hrvatska braniča došao do udarca i matirao Livakovića. Nakon primljenog pogotka Hrvatska se probudila i bila ravnopravan protivnik na terenu te u samoj završnici ozbiljno zaprijetila udarcima Rebića i Mitrovića. No, domaći su sve preokrenuli. Livaković je u 85. minuti srušio Redmonda, a Berahino je kazneni udarac pretvorio u pobjednički pogodak.

Uzvrat se igra u utorak u Vinkovcima.

U-21, doigravanje za EP

Engleska - Hrvatska 2:1 (Kane 58, Berahino 85 / Livaja 13)