brekalo ide dalje

Hrvatski reprezentativac na prekretnici; odigrao je sjajnu sezonu, ali za njega u Torinu nema mjesta pa mora potražiti novi klub

04.05.2022 u 10:26

Bionic
Reading

Josip Brekalo (23) prošlog je ljeta iz Wolfsburga stigao na posudbu u Torino i taj se potez pokazao sjajnim. Oživio je svoju karijeru, odigrao je 29 utakmica u Serie A, zabio šest golova uz dvije asistencije, vratio se i u reprezentaciju. Svi su očekivali da će ga Torino otkupiti od Wolfsburga, ali...

Prije nekoliko tjedana talijanski su mediji objavili kako su čelnici Torina započeli pregovore s Wolfsburgom, a sve kako bi hrvatski reprezentativac Josip Brekalo (23) i u sljedećim sezonama ostao u redovima 'bikova'.

Podsjetimo, Brekalo je prošlog ljeta stigao u Torino na posudbu iz Wolfsburga te je u Serie A ove sezone odigrao 29 utakmica, zabio je šest golova uz dvije asistencije. Oživio je Brekalo karijeru, vratio se i u hrvatsku reprezentaciju, a trener Torina Ivan Jurić zatražio je od klupskih čelnika da ga otkupe.

'Bikovi' su bili spremni platiti traženih 11 milijuna eura odštete, ali čini se da od posla neće biti ništa. Potvrdio je to i sportski direktor Wolfsburga Marcel Schäfer.

'Kako sada stvari stoje, Josip Brekalo se vraća k nama', otkrio je Schäfer za njemačke medije. No, nitko ne zna hoće li se Brekalo zadržati u 'vučjem gradu' ili će na transfer listu.

Torino ima vremena do 15. svibnja, to je posljednji rok do kada može aktivirati odštetnu klauzulu, no sada i talijanski mediji tvrde da od Brekalovog ostanka u redovima 'bikova' neće biti ništa. Iako bi klub za relativno malo novca dobio sjajnog igrača...

  • +10
Atalanta - Torino, Serie A, 27.4.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Spada / LaPresse / Profimedia

A Brekalo s Wolfsburgom ima ugovor do lipnja 2023. godine i čelnici bundesligaša će ga pod svaku cijenu pokušati prodati. Nakon ovako sjajne sezone to ne bi trebao biti problem je Brekalo je i standardni reprezentativac, gotovo sigurno sudionik SP-a u Kataru, a nije skup.

Njemački mediji tvrde kako bi ga u svojim redovima vrlo rado želio frankfurtski Eintracht, dok je već neko vrijeme u igri i španjolski Villarreal, polufinalist Lige prvaka. Kako god bilo, Josip Brekalo neće imati problema u pronalasku novog kluba koji će zasigurno biti jača i konkurentnija momčad od Torina. Uz sve to talijanski mediji tvrde kako i Lazio već neko vrijeme prati Brekala za kojeg vjeruju da bi se sjajno uklopio u momčad s Olimpica.

Nije loš izbor, sad je samo na Brekalu da odluči gdje će i s kim nastaviti...