šokantan razlaz

Hrvatski trener iznenada dobio otkaz: Hvala mu na njegovom radu...

23.08.2024 u 10:58

Bionic
Reading

Četvrta tenisačica svijeta, Kazahstanka Jelena Ribakina, iznenadila je odlukom o prekidu suradnje s dosadašnjim trenerom. Hrvatski stručnjak Stefano Vukov radio je s njom posljednjih pet godina, a suradnja je završila samo tri dana prije početka US Opena

Hrvatski trener Stefano Vukov preuzeo je vođenje karijere Jelene Ribakine u veljači 2019. godine te ju je u proteklih pet godina doveo u sam vrh ženskog tenisa.

Ribakina je s Vukovom ostvarila velike uspjehe, osvojila je Wimbledon 2022. godine i igrala finale Australian Opena prošle godine. Na Roland Garrosu je dva puta igrala četvrtfinale te je uz to osvojila dva Mastersa i još pet WTA turnira.

No, njihov je odnos, koliko god uspješan, bio prožet čestim sukobima i svađama pa je to čini se i presudilo te je suradnji došao kraj.

'Zahvaljujem mu na njegovom radu na terenu i želim mu sve najbolje u budućnosti. Hvala svima na podršci', napisala je kratko Jelena Ribakina na društvenim mrežama.

A koliko je napredovala? Recimo samo kako ju je Vukov preuzeo u veljači 2019. godine, a u samo godinu dana rada s njim Ribakina je napredovala iz TOP 200 do najboljih 30 tenisačica na WTA ljestvici.