prvi put u povijesti

Hrvatskoj sutkinji pripala čast da sudi u muškom finalu Wimbledona i pokušaju Novaka Đokovića da osvoji 20. Grand Slam naslov

10.07.2021 u 15:00

Bionic
Reading

Nedjeljni finalni okršaj na Grand Slamu u Wimbledonu, između Novaka Đokovića i Mattea Berrettinija, po prvi put u 144-godišnjoj povijesti Wimbledona sudit će žena

Najboljem tenisaču svijeta Novaku Đokoviću i Talijanu Matteu Berrettiniju pravdu će u finalnom okršaju Wimbledona, dijeliti Marija Čičak.

Hrvatica će na ovaj način postati prva žena koja je sudila muško finale u povijesti Grand Slama u Londonu.

Čičak (43) je dosada dva puta sudila finalne susrete u Wimbledonu, bila je u sudačkom stolcu tijekom finala tenisačica 2014. godine u kojem je Serena Williams svladala Garbine Mugguruzu te tijekom finala ženskih parova 2017. u kojem su Ruskinje Jekaterina Makarova i Jelena Vesnina svladale Tajvanku Chan Hao-Ching i Rumunjku Monicu Niculescu.

Usto je Čičak sudila i polufinale turnira tenisača 2018. u kojem je Kevin Anderson nadigrao Sama Querreya u drugom najdužem susretu u povijesti.

Čičak je sudila i finale tenisačica na US Openu 2015. u kojemu je Flavia Pennetta bila bolja od Roberte Vinci te finale tenisačica na posljednjim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru u kojemu je Monica Puig bila bolja od Angelique Kerber.