KAPA DOLJE

I ona je naša! Zadranka nakon velike drame ostvarila povijesni uspjeh na Wimbledonu

05.07.2024 u 09:03

Bionic
Reading

Bernarda Pera, Zadranka koja nastupa pod američkom zastavom, prvi puta u svojoj karijeri izborila je 2. kolo Wimbledona. U prvom je spasila dvije meč lopte i pobijedila rusku tenisačicu Anastaziju Potapovu

U svom šestom nastupu na Wimbledonu Bernarda Pera po prvi je put prošla prvo kolo. Zadranka koja igra za Sjedinjene Američke Države spasila je dvije meč lopte i nakon velike drame došla do najvećeg uspjeha na trećem Grand Slamu sezone.

Pera je sa 6:7, 6:4, 7:6 pobijedila rusku tenisačicu Anastaziju Potapovu, 41. na WTA ljestvici, ali nije bilo lagano. Potapova je imala sve u svojim rukama: veliku prednost 5:2 u trećem setu, a onda i dvije meč lopte, prvu kod 5:3 na vlastitom servisu, a zatim kod 5:4 na Perinom.

No, Pera je obje spasila i izborila tie break, koji se u odlučujućem setu igra do 10. A tamo je zadarska tenisačica odigrala izvanredno, povela 5:1 pa 7:3 ne bi li, nakon tri vezana poena protivnice, odgovorila jednakom mjerom za konačnih 10:6.

Inače, tie break se igrao i u prvom setu, dobila ga je Ruskinja sa 7:4, ali je Pera u drugom izjednačila sa 6:4 i izborila treći gdje je, nakon ukupno dva sata i 53 minute lavovske borbe, došla do velike pobjede.

U drugom kolu očekuje ju Francuskinja Caroline Garcia, 24. igračica svijeta, s kojom se u karijeri dvaput susreta i oba puta uvjerljivo pobijedila.