novi izazov

Igor Tudor se vraća u Francusku; ambiciozni klub pod hitno treba spasitelja

21.10.2024 u 06:35

Bionic
Reading

Igor Tudor (46) je bez posla od kraja prošle sezone nakon što se razišao s talijanskim velikanom Lazijom na čijoj je klupi proveo tek 11 utakmica

Francuski sportski dnevni list L’Equipe otkriva da bi se hrvatski stručnjak Igor Tudor (46) uskoro mogao vratiti trenerskom poslu i to u - Francuskoj!

Navode kako je Tudor na korak do povratka u francusku ligu u kojoj je već radio. Bio je trener Marseillea u sezoni 2022./'23. Momčad s Velodromea je vodio u 48 utakmica te upisao 27 pobjeda, sedam remija i 14 poraza uz gol-razliku 88:58.

L’Equipe sad otkriva da bi Tudor mogao preuzeti klupu Rennesa, ambicioznog kluba čiji čelnici nakon prvih osam kola francuskog prvenstva razmišljaju o smjeni trenera Juliena Stephana.

Nakon osam kola Rennes ima jednako toliko bodova, ostvario je dvije pobjede, dva remija i četiri poraza te su čelnici kluba izrazito nezadovoljni tom činjenicom.

L’Equipe tvrdi da je sportski direktor Rennesa Frederic Massara zainteresiran za dovođenje Igora Tudora kao Stephanove zamjene. Smjenu trenera traže i navijači Rennesa koji su zbog loših rezultata organizirali i prosvjed. Momčad je u posljednja četiri kola doživjela dva poraza i dva remija, svi su već izgubili strpljenje...

Tudor je Rennesu zanimljiv iz više razloga - trenutačno je slobodan, ima iskustva s podizanjem posrnulih momčadi, a k tome je već radio u Francuskoj kao trener Marseillea. Tudor je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio i Hajduk (dva mandata), PAOK, Karabukspor, Galatasaray, Udinese (dva mandata), Veronu, Marseille te Lazio.

Standings provided by Sofascore