košarkaška euroliga

Igrat će se majstorice! Olympiacos demolirao Barcelonu s čak 34 koša razlike

02.05.2024 u 23:49

Bionic
Reading

Košarkaši grčkih velikana Olympiacosa i Panathinaikosa izborili su odlučujuće pete utakmice četvrtfinala doigravanja Eurolige. Olympiacos je u četvrtoj utakmici na svom terenu svladao Barcelonu 92-58, dok je Panathinaikos kao gost u Beogradu bio bolji od Maccabija 95-88

Nakon nesretnog poraza u produžetku u trećoj utakmici prije dva dana Olympiacos je dominirao protiv Barcelone u svojoj dvorani u četvrtak, a za pobjedu od 34 razlike najzaslužniji je bio Shaquielle McKissic s 21 košem, Moustapha Fall je dodao 12, dok je Jabari Parker bio jedini dvoznamenkasti kod Barcelone s 10 koševa.

Veliku utakmicu za Panathinaikos u susretu kojeg grčki sastav nije smio izgubiti odigrao je Kendrick Nunn s 27 koševa, Kostas Sloukas je dodao 20, dok je Lorenzo Brown sa 17 koševa bio najefikasniji kod Maccabija.

Pete utakmice ovih parova igrat će se 8. svibnja u Ateni i Barceloni.

Još u srijedu je plasman na završni turnir koji će se igrati u Berlinu 24. i 26. svibnja osigurao branitelj naslova Real Madrid 3-0 u pobjedama protiv Baskonije, dok u četvrtom paru Fenerbahče vodi 2-1 u pobjedama protiv Monaca te će u petak na svom terenu imati priliku za osiguranje prolaska.