ZNA SE TKO JE BOLJI

Islandski mediji se 'spustili na zemlju', Hrvati im razorili san

20.11.2013 u 11:46

  • +18

Hrvatska preko Islanda do Brazila

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Bionic
Reading

Islandski mediji su s optimizmom očekivali uzvratnu utakmicu u Maksimiru, ali su doživjeli grubo prizemljenje. Njihovi novinari se slažu da je Hrvatska zasluženo otišla u Brazil

Fotbolti piše da je hrvatska reprezentacija bila prevelik zalogaj za islandsku momčad unatoč tomu što je većinu susreta igrala s igračem više. Govori se o zasluženoj pobjedi i brojnim prilikama domaćina, a dosta prostora posvećeno je i Eiduru Gudjohnsenu, kojem je to bila zadnja utakmica za nacionalnu vrstu.

Visir, koji je objavio lažnu priču o opijanju hrvatskih igrača u hotelu u Reykjaviku, sada realno piše da se Island nije mogao oduprijeti pritisku i moći Hrvatske, bez obzira na crveni karton Mandžukića, čije je isključenje u tome trenutku izgledalo kao spas za goste. Novinar ističe predstave Modrića i Kovačića te da je njihova reprezentacija bila bezopasna, odnosno mogla je primiti još koji pogodak.

Sport.is zaključuje da 'nažalost nije išlo'. Napominje se da se optimizam vratio u redove Islanda nakon crvenog kartona, ali da je u drugom dijelu pao drugi pogodak koji ide na dušu vratara. No autor napominje da je osim toga njihov čuvar mreže bio fantastičan. Dodaje se da islandska reprezentacija nije stvorila ozbiljniju priliku i da su im Hrvati snažnom igrom razorili san o Svjetskom prvenstvu.

Hrvatska - Island 2:0