POLJUDSKA PRESLAGIVANJA

Istog dana kada je predstavio Kalinića Hajduk je ostao bez velikog znalca

28.05.2024 u 09:49

Bionic
Reading

Istog dana kada je predstavljen novi sportski direktor Hajduka Nikola Kalinić stigla je vijest o odlasku poznatog i vrijednog lica s Poljuda.

Istog dana kada je predstavljen novi sportski direktor Hajduka Nikola Kalinić stigla je vijest o odlasku poznatog i vrijednog lica s Poljuda.

Kondicijski trener Šime Veršić, koji je u klub stigao 2018. godine, odlazi s te funkcije. Bio je zadužen za brigu i vođenje oporavka ozlijeđenih igrača.

Njegova stručnost je neupitna. Na ljeto 2023. dobio je nagradu za znanost 'Kruno Prijatelj' u organizaciji Slobodne Dalmacije.

Tijekom 2022. godine objavio je 17 radova u publikacijama u Wos i Scopus bazama poput Biology of Sport, Science and Medicine in Football, Biology, Healthcare i drugim prestižnim časopisima u području sportske znanosti. Najviše se bavio kondicijskim zahtjevima i izvedbom u vrhunskom sportu, te incidencijom i faktorima rizika od ozljeda.

Među najrecentnijim radovima na tu temu ističe se 'Change of Direction Speed and Reactive Agility in Prediction of Injury in Football; Prospective Analysis over One Half-Season', objavljen u časopisu Healthcare, u kojem je ustanovljena povezanost reaktivne agilnosti i mišićnih ozljeda kod seniorskih nogometaša. Recenzent je u brojnim svjetskim znanstvenim časopisima, pozvani predavač na više konferencija te član organizacijskog odbora Međunarodne konferencije znanosti i medicine u vodenim sportovima. Dobitnik je Nagrade za znanost Sveučilišta u Splitu u kategoriji mladih znanstvenika za 2019. godinu te u kategoriji društvenih znanosti za 2021. godinu.

Na Kineziološkom fakultetu u Splitu predaje na kolegijima Teorija i metodika sportova na vodi, Osnovne kineziološke transformacije, Research methods in sport science i Conditioning in team sport games. Također, obavlja i funkciju predsjednika Splitskog sveučilišnog sportskog saveza.

Prije dolaska u Hajduk radio je u RNK Split te KK Split.