europska liga

Ivan Jurić s Romom stigao do prve europske pobjede u karijeri

24.10.2024 u 21:18

Bionic
Reading

Nogometaši Rome, koje vodi hrvatski stručnjak Ivan Juruć pobijedili su kijevski Dynamo 1-0 u susretu 3. kola Europske lige upisavši prvu pobjedu

Gol odluke zabio je Ukrajinac Artem Dovbik iz jedanaesterca u 23. minuti utakmice nakon što je kazneni udarac skrivio Taras Mikhavko oborivši Tomasa Baldanzija.

Za Ivana Jurića je ovo prva trenerska pobjeda u europskoj utakmici, a Romi je ovo bila prva pobjeda nakon remija od Athletic Bilbaoa i poraza od Elfsborga. S druge strane je kijevski sastav upisao i treći poraz.

Ajax je na gostovanju u Bakuu pobijedio Karabag 3-0 barem privremeno preuzevši vrh ljestvice.

Jedan od ključnih trenutaka utakmice dogodio se u 15. minuti kada je domaći veznjak Romao zaradio crveni karton. Ajax je s igračem više poveo u 36. minuti golom Kennetha Taylora na asistenciju Wouta Weghorsta. Korak bliže pobjedi "kopljanici" su stigli u 74. minuti kada je Weghorst realizirao kazneni udarac, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika su otklonjene tri minute kasnije kada je Chuba Akpom zabio za 3-0.

Domaćin je u 80. minuti ostao i bez isključenog Elvina Cafarqulijeva koji je sakupio dva žuta kartona. Za gostujući sastav je cijeli susret odigrao Josip Šutalo, dok Fabijan Buntić nije nastupio na suprotnoj strani.

  • +6
AS Roma - Dinamo Kijev, Europska liga, 24.10.2024. Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MEO

Gostujuća tri boda osvojio je i Real Sociedad porazivši u Beogradu Maccabi Tel Aviv 2-1. Jon Pacheco (19) i Sergio Gomez (64) su zabili za baskijski sastav, dok je poraz domaćina ublažio Dor Turgeman (82). Simon Sluga nije branio za izraelski sastav, dok je Luka Sučić otpao s liste kandidata nakon što je bio pozitivan na Covid.

Sociedad nakon tri kola ima četiri boda, a Karabag je još uvijek na "nuli".

Eintracht je tek u drugom poluvremenu slomio latvijski RFS slavivši 1-0, a gol odluke zabio je Hugo Larsson (79). Igor Matanović je za njemački sastav igrao do 74. minute

Njemački sastav ima sedam, a RFS tek jedan bod.

PAOK je u Solunu gubio od Viktorije Plzen 0-2, ali je uspio izboriti bod odigravši 2-2.

Milan Havel je doveo goste u vodstvo u 31. minuti, a osam minuta kasnije je Matej Vydra zabio i drugi gol za češki sastav. Smanjio je Tarik Tissoudali u 84. minuti, a izjednačio je Abdul Rahman u trećoj minuti nadoknade.

Za PAOK, kojem je to prvi bod, je branio Dominik Kotarski. Viktorija je na tri boda.

Midtjylland je porazio Royale Union SG sa 1-0, a strijelac je bio Ousmanea Diao (18). Za goste je Franje Ivanović zaigrao od 64. minute.

Standings provided by Sofascore