SKROMNA ZVIJEZDA

Ivan Perišić otvoreno o reprezentaciji, svom statusu u Interu...

15.02.2017 u 15:05

Bionic
Reading

Ivan Perišić, hrvatski reprezentativac i prvotimac milanskog Intera, u razgovoru za službenu stranicu Fife prisjetio se svojih nogometnih početaka, prokomentirao šanse naše reprezentacije u kvalifikacijama za Euro 2018. godine...

Prisjetio se Ivan Perišić (28) kako se probijao do današnjeg statusa zvijezde u Interu. Već sa 17 godina otišao je iz Hajduka u francuski Sochaux, potom u belgijski Club Brugge, pa u dortmundsku Borussiju Wolfsburg iz kojeg je 2015. godine stigao u milanski Inter.

'Učinio sam sve što sam mogao da budem tu gdje sam sada. Svakim danom postajem sve iskusniji, kako sam skupljao iskustvo u Bundesligi, tako činim i sada u Serie A. Osjećam se stvarno super u Interu i nadam se da možemo do boljeg rezultata nego prošle godine, a Milano je uistinu prekrasan. Uživamo i ja i moja obitelj', kazao je Perišić i 'prebacio' se na temu hrvatske reprezentacije:

'Puno mi znači predstavljati svoju zemlju. Od malih sam nogu sanjao igrati za reprezentaciju i za veliki klub, i sada živim oba sna. Uvijek uživam igrati za Hrvatsku i pokušavam dati sve od sebe.'

Autor: Youtube

Svi u Hrvatskoj pamte 1998. godinu i treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, pa tako i Perišić.

'Naravno da pamtim Svjetsko prvenstvo 1998. godine. Imao sam samo devet godina, gledao sam sve utakmice i sve pamtim, nikad ga neću zaboraviti. To je bilo nevjerojatno postignuće 'vatrenih', koji su igrali fenomenalno', rekao je Ivan Perišić koji je na SP-u 2014. u Brazilu bio najbolji naš pojedinac. Zabio je gol Kamerunu, ali Hrvatska nije prošla skupinu...

'Pojedinačno je bilo odlično, zabio sam dva gola i upisao asistenciju, ali kao momčad nismo prošli skupinu i to je bilo razočaranje. Učili smo iz tog iskustva, kao i na Europskom prvenstvu 2016. godine. Nadam da ćemo uspjeti na budućim turnirima ne ponavljajući pogreške. Tako bismo mogli ostvariti dobar rezultat na SP-u u Rusiji, ali prvo se moramo plasirati', razmišlja Perišić.

Autor: Youtube

U kvalifikacijama za SP 2018. u Rusiji naša reprezentacija je u skupini s Ukrajinom, Islandom, Turskom, Finskom i Kosovom. Nakon prva četiri kola Hrvatska je vodeća s tri pobjede i remijem, a sljedeća je utakmica s Ukrajinom 24. ožujka. No, Perišić zbog crvenog kartona kojeg je zaradio u sudačkoj nadoknadi utakmice s Islandom (pobjeda Hrvatske 2:0) neće moći pomoći svojim suigračima.

'Moramo se koncentrirati na svaku preostalu utakmicu, niti jedna neće biti laka. Moramo odigrati najbolje što možemo kako bismo prošli kvalifikacije i osigurali plasman na SP u Rusiji', zaključio je Ivan Perišić u razgovoru za FIFA Football.