psk_2

EKSKLUZIVNO

Ivan Rakitić iskreno o ispadanju Hrvatske, a pitali smo ga i dolazi li u Hajduk

Bionic
Reading

Bivši dokapetan hrvatske nogometne reprezentacije, 36-godišnji Ivan Rakitić ovih je dana na odmoru, ali s velikom je pozornošću pratio što bivši suigrači, na čelu s Lukom Modrićem rade na Euru. Evo njegovih impresija

Hrvatski reprezentativci od srijede su na odmoru. Nažalost, jer želja svih bila je vidjeti Vatrene u borbi za što bolji plasman, pa čak i na postolju. No, u završnicama utakmica protiv Albanije i Italije, Hrvatska je 'prosula' četiri boda te se već nakon prvog kruga oprostila od Eura.

Među navijačima Vatrenih bio je i Ivan Rakitić. Istina, nije bio u Njemačkoj, jer trebao mu je odmor nakon obveza u saudijskom Al Shababu, s kojim ima ugovor do lipnja 2025. godine. Ali pozorno je pratio sve što se događa oko reprezentacije.

Kako ste doživjeli nastup Hrvatske na Euru?

'Mislim da je Hrvatska, generalno gledano, bila jako dobra. OK, protiv Španjolske smo izgubili 3:0, ali imali smo i mi svojih prilika za postići gol. Istina je da to nije bila naša najbolja utakmica, ali rezultat definitivno nije mjerilo prikazanog. Španjolci su rano poveli, a onda je to dodatno opterećenje. U skupini smo jedino mi doveli Španjolce u probleme. Potom smo primili golove u 95. i 98. minuti, čime smo ostali bez četiri boda. Da smo ih imali šest sada bi se veselili osmini finala. Imam dojam da sve ono što smo prošlih godina dobivali, da nam je sada oduzelo. I ovo razočarenje zapravo je potvrda toga što sam govorio ranije, odnosno da je Hrvatska nogometna velesila. Jer da nije, onda ne bi sada toliko žalili i tugovali. Zato i je ovo ovako bolno. No, bez obzira na sve, puno toga dobroga se napravilo. Ponosan sam na moje Vatrene, izbornika Dalića. A posebno na Luku', rekao je Ivan Rakitić za tportal.

Izbornik Dalić preuzeo je odgovornost na sebe, zbog neuspjeha, ali i čvrsto stao uz igrače, posebice senatore, Modrića, Brozovića, Perišića, Kovačića, a još je i naglasio da Hrvatska nema boljih koji bi igrali prije njih?

'Apsolutno se slažem s izbornikom, jer nema boljeg čovjeka od njega, što je najvažnije. A onda svi ti moji, stari Vatreni... Ma, joj glupo mi je uopće govoriti o tome. Moramo im biti toliko zahvalni, oni su ti koji guraju, koji su spremni i moramo ih zadržati. Ajmo graditi oko njih. Moramo biti svjesni da nam trebaju sada više nego ikada. Trebamo im vjerovati maksimalno, to je najbitnije'.

Znamo da će Luka Modrić sam odlučiti, ali dojam je da u njemu ima još uvijek volje za igranjem za Vatrene. Vjerojatno ga i vi podržavate?

'A što reći za Luku? Ja bih volio, baš kao što je i on rekao, da igra cijeli život. Naravno, Luka je taj koji će odlučiti. On je moj veliki brat, zahvalan sam mu za sve. Sada neka se odmori i opusti, i tijelo i glavu. Ja sam uz njega, ali nadamo se svi mi navijači reprezentacije da će biti što duže uz nas i u dresu Vatrenih'.

Naravno, neizbježno je pitanje i o nastavku karijere, odnosno mogućnosti da se Ivan priključi Hajduku. No, legendarni Vatreni, koji je u dresu reprezentacije odigrao 106 utakmica i zabio 15 golova, zasad je preskočio ovaj odgovor.

'Znam da sve zanima, ali sada sam na odmoru i nemam zasad ništa reći na tu temu', poručio je Rakitić.

  • +24
Utakmica 3. kola skupine B na EURU: Hrvatska - Italija Izvor: EPA / Autor: Filip Singer
sve osim nogometa

Učitavanje...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal