ako mu sada nije jasno...

Ivan Rakitić je nepoželjan na Nou Campu; ove izjave trenera Barcelone razotkrile su sve što on stvarno misli o njemu

15.11.2019 u 06:30

Bionic
Reading

Trpio je Ivan Rakitić (31) posljednja četiri mjeseca svašta od svojih poslodavaca u Barceloni. Šikaniranje traje od ljeta kad su ga pokušavali poslati u PSG kao dio 'trampe' kojom je Barca željela vratiti Neymara, a kad je posao propao naš je reprezentativac preko noći postao višak. Igra malo ili nimalo i sve je izvjesnije kako će već ove zime napustiti Nou Camp

Situacija je za Ivana Rakitića postala još nepodnošljivija u posljednjih nekoliko dana, točnije otkako je u televizijskom intervjuu javno progovorio o svojim problemima u redovima Barcelone.

Podsjetimo, Rakitić se izjadao u otvorenom razgovoru s bivšim argentinskim reprezentativcem Jorgeom Valdanom, koji ima TV-emisiju na Movistaru: 'Universo Valdano'.

'Kako se moja mala kći osjeća kad joj uzmete igraču? Tužna je, e tako se i ja osjećam. Lopta je moja igračka koja mi je oduzeta i osjećam se tužno. Ne sramim se svojih osjećaja. Kada je potrebno plakati, nema nikakvog problema. Kada trebam slaviti, slavim', rekao je iskreno Ivan Rakitić.

No, te njegove žalopojke, uz još neke izravne kritike usmjerene prema čelnicima Barcelone i samom treneru Ernestu Valverdeu, nisu dočekane s odobravanjem. Dapače, španjolski mediji tvrde kako si je Rakitić ovim istupom doslovno potpisao odlazak s Nou Campa.

Kako god bilo, to mu se i spremalo, želio on to sebi priznati ili ne. Ako mu sve do sada nije bilo jasno, nakon ovih izjava trenera Ernesta Valverdea sve su maske pale.

Novinari su od Barceloninog stratega željeli čuti komentar Rakitićevih izjava, a Valverde je reagirao izuzetno nervozno.

'Rakitić se osjeća kao curica kojoj su uzeli igračku? Nemam komentara na te Ivanove riječi...', procijedio je Ernesto Valverde očigledno vrlo uznemiren tim pitanjem. No, izvori bliski svlačionici Barcelone navode kako je Valverde bio strašno ljutiti, povjerio se nekolicini bliskih suradnika i klupskih poslušnika koji su potvrdili kako su ga izjave Ivana Rakitića posebno pogodile jer misli kako mu hrvatski reprezentativac ne iskazuje poštovanje i podriva njegov autoritet u svlačionici.

  • +7
Barcelona - Slavija Prag, 4. kolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: ALEJANDRO GARCIA

Uh, kao da ima autoritet pored nedodirljivog Lea Messija koji 'vedri i oblači' u Barceloni. Odluči li Messi da je Valverde bivši, dobiti će otkaz u roku od 24 sata. Budite sigurni u to. Toliko o njegovu autoritetu kojeg sada pokušava 'izgraditi' na primjeru Ivana Rakitića.

Navodno je Valverde sad i definitivno prelomio te odlučio Rakitića prodati ove zime. U krugu svojih poslušnika Valverde je, tvrde izvorni bliski svlačionici Barcelone, ismijavao Rakitićeve iskrene izjave, nazivao ga je uplakanom curicom, uz jasne poruke da njemu u momčadi Barcelone takvi igrači ne trebaju!

E, ako Ivanu Rakitiću do sada nije bilo jasno, ako je mislio da se može umiliti Valverdeu i izboriti mjesto u prvih 11. Sad su sve maske pale, na Nou Campu nema budućnosti za Ivana Rakitića, vrijeme je da krene dalje. Pitanje je samo hoće li put Pariza i Parka prinčeva ili će birati između Juventusa i Milana u Serie A. Što god odabere, neće pogriješiti. Sigurno je da će mu biti bolje nego što mu je sada u 'njegovoj voljenoj' Barceloni...