glavu gore

Ivan Šapina ostao bez medalje; Kubanac slavi nakon sjajnog 'high-kicka'!

  • Janko Badrić
  • Zadnja izmjena 10.08.2024 21:02
  • Objavljeno 10.08.2024 u 20:43
Bionic
Reading

Iako se ovaj put nije uspio domoći medalje, Šapina je pokazao veliko srce i borbenost, te će zasigurno iz ovog iskustva izaći još jači u budućim natjecanjima.

Hrvatski taekwondo reprezentativac Ivan Šapina nije uspio osvojiti brončanu medalju na Olimpijskim igrama u kategoriji iznad 80 kg. Nakon što je u polufinalu izgubio od Iranca Ariana Salimija s 2:1 po rundama (5:12, 9:8, 9:6), Šapina je ušao u borbu za treće mjesto s velikom željom da osvoji odličje.

Unatoč njegovoj hrabroj borbi i naporima, Ivan nije uspio nadvladati protivnika u borbi za broncu, čime je ostao bez medalje na ovim Olimpijskim igrama. Ovaj ishod bio je razočaravajući, pogotovo nakon što je u polufinalnom meču izgubio bodove u kontroverznoj situaciji koja je naljutila njegovog trenera Dejana Mesaroša.

U borbi za brocnčanom medaljom je izgubio od Kubanca, Rafaela Albe, 2:0 u rundama. Prva runda je završila 6:1, drugu je kubanac odmah otvorio 'high-kickom' i ostvario tri boda. Nakon toga je 'zaradio' još šest bodova i posljednju rundu zaključio nevjerojatnim potezom. Konačan rezultat, 6:1, pa zatim 9:0.

Šapina je bio posljednji hrvatski predstavnik na olimpijskom tekvondo turniru. Prije njega je Lena Stojković osvojila brončanu medalju u kategoriji do 49kg, a Marko Golubić je zaustavljen u četvrtfinalu kategorije do 68kg.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal