SAMOUVJEREN

Jakirović kritičarima: Samo moja obitelj zna što se događalo kad sam dobivao otkaze

24.08.2023 u 23:12

Bionic
Reading

Sergej Jakirović prije nekoliko dana vodio je do pobjede Rijeku, a u petak navečer debitirao je na klupi Dinama pobjedom i to s europskim predznakom.

Dinamo je u prvom susretu play-offa Europske lige na Maksimiru pobijedio Spartu Prag 3-1. Gosti su poveli u 39. minuti golom kapetana Ladislava Krejčija iz kaznenog udarca. U 44. minuti izjednačio je Dario Špikić na asistenciju Bruna Petkovića. Pobjedu Dinamu donijeli su Dino Perić golom u 59. minuti i Luka Ivanušec koji je pogodio mrežu za konačnih 3-1 u 61. minuti.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Bio je ovo jako emotivan tjedan. Nije lako, bez obzira na to što ljudi mislili, teške su to odluke. Takav je život, takav je nogomet', prokomentirao je Jakirović svoj prelazak iz Rijeke u Dinamo pa nastavio:

'Jako sam ponosan na dečke kako su odigrali. Pokazali su jaku mentalnu snagu, vratiti se nakon 0-1 s energijom. Izjednačili smo u pravo vrijeme. Na poluvremenu smo se korigirali, odlično ušli u drugi dio, bilo je samo pitanje vremena kad ćemo ponovno zabiti.'

Prokomentirao je i odlazak Luke Ivanušeca koji prelazi u redove nizozemskog Feyenoorda.

"Drago mi je što je Luka zabio. Bio je to idealan scenarij, kao u nekom filmu. Odlasci su neminovnost. Moramo sad tražiti novog Ivanušeca, novog Livakovića. Sjajna pobjeda, ovo je izrazito važno nakon svega što se izdogađalo u zadnjih 10 dana. Bit će nam ovo veliki vjetar u leđa. Nama je svaka sljedeća utakmica finale i u svakoj idemo po maksimum. Čekaju nas Rijeka i Osijek, morat ćemo se baciti na glavu. Svaki igrač nam je važan u ritmu utakmica svaka tri dana. Bit će rotacija, svi će dobiti priliku, a na dečkima je da tu priliku opravdaju."

Jakirović je debitirao na klupi, a Luka Stojković u dresu Dinama.

'Bio je malo fasciniran atmosferom, što je normalno za mladog igrača. Luka će rasti. Poručio sam mu da nastavi igrati kao da je u Lokomotivi jer nema razloga da ne pokaže svoju kvalitetu.'

Progovorio je i o protivniku:

'Sve što smo očekivali smo i vidjeli. Oni su izrazito visoka ekipa. Jedino iznenađenje je da je umjesto Kuchte u napadu igrao Victor Olatunji. Dvaput je laktom udario naše igrače u glavu tako da je mogao dobiti i crveni. Sudački kriterij je bio upitan.'

Odlasi igrača i stanje na ljestvici SuperSport HNL-a ga ne brinu:

'Radim posao koji volim, trudim se, imam svoju viziju. Mislimo pojačati momčad na određenim pozicijama. Dovodit ćemo samo one igrače za koje mislimo da su drugačiji profil od onog što imamo, nećemo gomilati. Treba i oživjeti neke igrače koji su to u ekipi. Bilo mi je bitno da galvaniziram senatore. Ja poštujem hijerarhiju i oni su nositelji ove momčadi', bio je jasan trener Dinama.

  • +33
Dinamo - Sparta Prag, 24.8.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Progovorio je o odlasku iz Rijeke i derbiju njegove bivše i sadašnje momčadi u domaćem prvenstvu:

'Znam ja koja je istina, nema razloga da ulazimo u to. Najlakše je za sve okriviti na mene. Ja sam ta persona non grata, a zaboravlja se što sam napravio za Rijeku. Znam što sam napravio i kakvu sam ekipu ostavio. Za godinu dana će biti vjerojatno par transfera po tri, četiri milijuna eura. Atmosfera će u nađem međusobnom susretu biti nabrijana. Kolega Sopić je moj prijatelj, uzeo je ovdje na Maksimiru s Goricom bod. Pokušat ćemo napraviti sve da pobijedimo, ali najbitnije mi je da mi damo sve od sebe i da to publika prepozna.'

Na kraju je dao zanimljiv odgovor na pitanje o ambicijama:

'Mene nitko nije pitao gdje sam bio 2015. godine. Nitko me nije pitao ništa kad sam dobio dva puta otkaz. Samo moja obitelj i ja znamo što se događalo. Ako nemaš ambiciju, ne možeš ništa napraviti u životu. Bit će uspona i padova, ali vjerujem više uspona', poentirao je samouvjereni Jakirović.

Izvor: tportal.hr / Autor: MAXSport/tportal
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport