RIJEČ TRENERA

Jakirović objasnio zašto su igrači bili nervozni: Mislim da smo brutalno kažnjeni

17.07.2024 u 20:45

Bionic
Reading

Dinamovi nogometaši se porazom 0:2 od ukrajinskog Krivbasa oprostio od Austrije, gdje je trenirao, odnosno Slovenije, u kojoj je igrao prijateljske utakmice

Sergej Jakirović nije previše analizirao poraz od Krivbasa (0:2) na kraju priprema.

'Klasična zadnja utakmica na pripremama. Vidi se da smo još teški. Bilo je dosta dobrih stvari, isto tako je bilo i loših. Mislim da smo brutalno kažnjeni zbog dvije greške koje smo napravili. Zapravo, bile su i tri, ali jednu je Zagorac obranio. S druge strane, ono što smo mi iskreirali, nismo zabili, možda nam fali svježine u završnici. Najbitnije mi je nakon ovih deset dana da se nitko nije ozlijedio. Bilo je nekih načetih igrača koji su osjetili probleme, pa smo ih preventivno promjenili', kazao je Jakirović, a prenosi Germanijak.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Bilo je puno nervoze na terenu među njegovim igračima?

'Zato sam i rekao da je klasična zadnja na pripremama. Apelirao sam na igrače da ostanemo mirni, zato što je Dinamo svima motiv, to je sasvim legitimno. Dogovorili smo se da se što brže rješavamo lopte, da ne ulazimo u bespotrebne duele. Ukrajinci su nas uvijek oćešali kad smo dodavali lopte. Ali za to moraš biti spreman, nema druge'.

Opet su mladi igrači pokazali više od onih 'udarnih'?

'Oni se ultimativno daju, žele se dokazivati. Takvi moraju biti i drago mi je radi njih, da se svaki put dobro prezentiraju'.

  • +14
Dinamo - Krivbas (prijateljska utakmica) Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL
Dinamo - Krivbas 0:2 (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel / MAXSport