POGLEDAJTE SAŽETAK

Dinamu nisu pomogli ni reprezentativci, Ukrajinci ukazali na slabosti Modrih

17.07.2024 u 20:19

Bionic
Reading

Dinamo je u prvoj provjernoj utakmici na pripremama za novu sezonu svladao sofijski CSKA 1948 sa 6:2. U drugoj utakmici (op.a. iako je to trebala biti utakmica protiv Bešiktaša, ali ta je otkazana zbog nevremena) Modri su doživjeli poraz od ukrajinskog Krivbasa iz Krivog Riha.

Dinamo je u susjednoj Sloveniji, točnije u Lendavi, bio 'domaćin' ukrajinskom Krivbasu iz Krivog Riha, klubu koji je prošlu sezonu okončao na visokom, trećem mjestu, odmah iza Šahtara i kijevskog Dinama.

Naravno, već to dovoljno govori da je riječ o ozbiljnoj momčadi, a što se vidjelo i na travnjaku novog slovenskog prvoligaša, Nafte.

Za Dinamo su od prve minute krenula i trojica reprezentativaca, Martin Baturina, Marko Pjaca i Bruno Petković.

Međutim, niti njih trojica nisu bili neka velika prevaga, jer ukrajinska momčad ostavila je puno bolji dojam, posebice u prvih 30-tak minuta, odnosno prije prvog prekida 'za hlađenje'.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Ukrajinci su poveli u 17. minuti preko Ganca Adua, a samo dvije minute kasnije Ukrajinac Tverdohlib lijepim udarcem s nekih 13, 14 metara matirao je Danijela Zagorca.

Dinamo - Krivbas 0:2 (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel / MAXSport

Nek u završnim sekundama prvog poluvremena (a igralo se 2 X 60 minuta), Dinamo je zaprijetio suparničkom golmanu. Točnije, učinio je to Arijan Ademi.

U drugoh 60 minuta priliku su dobili Hoxha, Rog i brojni 'klinci', a Dinamo je u nastavku izgledao puno, puno bolje.

Dinamo se nakon ove utakmice u Zagreb. S time da je trener Jakirović igračima dao dva slobodna dana, prije sljedeće pripremne faze.

  • +14
Dinamo - Krivbas (prijateljska utakmica) Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL