NEIZVJESTAN UZVRAT

Jalovom Dinamu remi s Moldeom, sramota Machada

28.07.2015 u 22:55

Bionic
Reading

Zagrebački Dinamo je u prvom ogledu trećeg pretkola LIge prvaka dočekao Molde i nakon jako lošeg izdanja remizirao rezultatom 1:1. posebno se 'proslavio' Portugalac Paulo Machado

Dinamo je pred oko pet tisuća gledatelja dočekao norveškog prvaka u dvoboju koji je izgledao kao nekakav ogled norveške lige. Očekivano tvrdom i prilično limitiranom protivniku Mamić je odlučio suprotstaviti momčad (kao i u Luksemburgu kod Fole) s trojicom stopera u liniji i visoko podignutim bekovima koji su trebali 'izludjeti' gostujuću obranu i hraniti loptama napadački trio Pjaca, Henriquez, Soudani. Nije uspjelo...

Soudani je u šestoj minuti promašio situaciju jedan na jedan s američkim vratarom Hortavhom, no već u 19. minuti prve zvižduke s tribina prekinuo je točan ubačaj Pivarića za Angela Henriqueza koji je idealno trznuo glavom i doveo Dinamo u vodstvo.

Činilo se da Dinamo im goste točno tamo gdje želi, no već minutu kasnije Taravel je ostao preduboko u obrani zbog čega Kamara nije bio u zaleđu. uslijedio je jednako ubitačan udarac glavom i Dinamo se vratio na početak, uz neugodan podatak da Molde ima željeni gol u gostima.


Do poluvremena je Sigali zaustavio dvije polukontre Moldea, dok Dinamo više nije ozbiljno prijetio Horvathu i na poluvrijeme su otišli uz reske zvižduke iziritirane maksimirske publike.


Nastavak je Moldeu donio spoznaju da nije lošiji protivnik i Norvežani su se sasvim opustili u igri. Srećom za Dinamo Sigali (i Rog u završnici) je u svojoj najboljoj utakmici u Zagrebu pohvatao sve njihove (čak je jednom uspio završiti i u zaleđu) pokušaje i ostaviti plavima solidne izglede uoči uzvrata u Noveškoj. U kojemu sigurno neće biti Portugalca Paola Machada.

Jedan od zvižduka večeras dočekao je i 'nevidljivog' Machada na izlasku iz igre, na što je nervozni Portugalac reagirao s dva fignuta 'srednjaka' prema zapadnoj tribini. To je primijetio i sudac koji je na oduševljenje publike Portuglacu pokazao crveni karton...

Dinamo do kraja utakmice nije uspio uhvatiti željeni ritam niti pojedinačnim potezom doći do prednosti pred uzvrat, ovakva igra i trenerske zamisli hrvatskog prvaka ne ulijevaju oduševljenje među Dinamove navijače. Blago rečeno.