STRAH OD ŠPIJUNA

Je li Fince netko dodatno stimulirao; evo što je izveo njihov izbornik

06.10.2017 u 15:58

Bionic
Reading

Kvalifikacijsku utakmicu na Rujevici igraju Hrvatska i Finska (20.45 sati), gostima bodovi ništa ne znače, ali jedan detalj najbolje pokazuje kako razmišljaju o iznenađenju

Finci su u osam kvalifikacijskih dvoboja osvojili tek sedam bodova, a od toga četiri protiv Kosova. Još su tri senzacionalno uzeli kod kuće Islandu pa je jasno da je na Rujevici Hrvatska veliki favorit.

No gosti u Hrvatsku nisu doputovali s bijelom zastavom. Sigurno ih je dodatno motivirala iznenadna promjena domaćinstva koja im se nije svidjela (Rijeka umjesto Osijeka), a jedan detalj također pokazuje kako Finci ozbiljno pristupaju utakmici.

Naime, na jučerašnjem treningu na Rujevici HNS i Rijeka su gostujućoj reprezentaciji osigurali skupljače lopti, ali ih je izbornik Markku Kanevra potjerao. Možda je mislio da se među riječkim klincima skriva i špijun.

Dakle, bez obzira što Fincima pobjeda ništa ne znači oni žele šokirati Hrvatsku i zato skrivaju svoje 'karte' sve do početka susreta.

Tko zna možda je gostujuću reprezentaciju netko od konkurenata Hrvatske za SP stimulirao nekakvom premijom. Takvo nešto nije nepoznanica u svijetu nogometa, nije korektno, ali nije ni zabranjeno nekoga motivirati novčano za pobjedu.

  • +10
Trening Hrvatske na Rujevici uoči Finske, 4. listopada 2017. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL