'nije mi lako'

Jedan od najtrofejnijih hrvatskih olimpijaca razočaran završava veliku karijeru

  • A.H.
  • Zadnja izmjena 01.08.2024 13:30
  • Objavljeno 01.08.2024 u 13:22
Bionic
Reading

Damir Martin, trofejni hrvatski veslač, nije se uspio plasirati u finale samca na Olimpijskih igrama u Parizu, a nakon utrke je najavio kraj velike karijere.

'Zahvalio bih se svima na podršci koju su mi dali. Prvoj trojci koji su ušli u finale skidam kapu, oni su drugi svijet. Jesu mlađi, ali neću se na to izvlačiti. Bio sam spreman, još sam spreman, ali došla su neka nova vremena, novi klinci su preuzeli vrh svjetskog veslanja. Nije lako kada spoznaš da je prošlo tvoje vrijeme', rekao je 36-godišnji Martin za HRT nakon utrke.

'Trenutno nisu baš pozitivne misli na pameti, veseli me puno toga što me čeka dalje u životu, ali mislim da je moja veslačka priča s ovim zaokružena i završena. Možda sam previše filmova gledao s tim nekim, nerealnim super 'happy endom'. Kad iz blata i prašine dođeš ipak gore još na sam svjetski vrh. A ne mogu reći da nisam bio na svjetskom vrhu. Tako da, dugo sam i bio gore i pokušavao sam doći do tog zlata. Ali evo, u skifu je to ipak malo drugačija priča. Tu su igrači malo jači', dodao je Vukovarac.

Martin je u Parizu prekinuo niz osvajanja olimpijskih medalja. U Londonu je bio drugi u četvercu, a zatim je u pojedinačnoj konkurenciji osvojio srebro o Rio de Janeiru i broncu u Tokiju. Dvostruki je svjetski i europski prvak.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal