SAMO NA MAXSPORTU

Jeličić i Vejić nisu mogli biti jasniji; evo što misle o Gattusu i njegovom potezu

12.08.2024 u 19:20

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka u nedjelju se jedva izvukli živu glavu protiv Lokomotive i na Poljud stigli s jednim bodom, nakon remija 1:1. S time što je momčad Silvija Čabraje zabila gol u sedmoj minuti sudačke nadoknade, no mladi Lokosi grizli su svih 90 minuta

Prije nego su se Hrvoje Vejić i Joško Jeličić, stručni komentatori u emisiji Studio HNL, osvrnuli na nedostatke igre u Gattusovoj momčadi, komentirali su i situaciju oko 'slučaja Ivan Perišić'.

Samo za podsjetnik, dan uoči utakmice, talijanski trener udaljio je hrvatskog reprezentativca iz momčadi. Prvi je riječ dobio Joško Jeličić.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Ja iznimno poštujem Gennara Gattusa, kao vrhunskog igrača, svjetskog prvaka, osvajača Lige prvaka. Ne znam kakav je trener, vrijeme će pokazati. Svidio mi se njegov narativ radne etike, profesionalnosti i da svi u svlačionici moraju biti jednaki. Tako i treba biti. Međutim, njegova izjava nakon utakmice, ako je imao dobre namjere, da taj problem riješi, apsolutno je nedopustiva. Ni kao 'gospodinu', a ni kao 'gospodinu treneru'. Ako je želio skinuti odgovornost sa sebe, u odnosu na Perišića, ili na ovu tiki-taku koju prezentirat u pet, šest utakmica, šalim se naravno, mislim da je apsolutno krivo. Tim prije što su novinari jedva dočekali da prenesu komentare internetske komunikacije i stvorili atmosferu prijetnji i linča prema Ivanu Perišiću. On to apsolutno nije zaslužio. Ja ga ne amnestiram. Međutim, veliki trener, veliki igrač, pogotovo veliki klub, takve stvari rješavaju unutar četiri zida. S jedne strane, Gattuso to nije smio javno izjaviti što je Perišić tražio od njega', naglasio je Jeličić i narugao se novinarima 'pokoj vječni pravom sportskom novinarstvu, čast iznimkama, koje i dan danas volim pročitati'.

Gattuso je bacio Perišića pred bus.

'Kad pričamo o Perišiću, moramo reći da je on u zadnjih deset godina, uz Luku Modrića, najbolji igrač reprezentacije. I klasa od igrača. Što se dogodilo između njega i Gattusa, to je sada 'rekla-kazala'. Ima puno kuloarskih priča. To je dječji vrtić. Ali pogledao sam Gattusovu izjavu nakon utakmice, i pitam se je li svjestan što je izgovorio. I da je okrenuo cijeli grad i sve navijače protiv Ivana? I onda u idućem trenutku kaže - priča nije gotova, on je još tu'. Ali nije, ti si izjavio što si izjavio. Ti si njega prekrižio. Sada bi on trebao izaći na Poljud, da mu cijeli stadion zviždi? Klub je stao iza trenera da može raditi što hoće, ali i i iznad trenera postoji šef, koji mora znati što trener smije izjaviti, a što ne. Ići ovako javno iznositi interni razgovor iz svlačionice, između trenera i jednog od najvećih igrača koji su došli u Hajduk, to se tako ne radi. To je ogromna greška Gattusa', poentirao je Hrvoje Vejić.

Jeličić i Vejić o slučaju Gattuso - Perišić Izvor: tportal.hr / Autor: MAXSport
  • +22
Lokomotiva - Hajduk (11.8.2024.) 2. kolo SuperSport HNL Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar