JEDNA MILIJARDA USTAJE

Jonathan Cheechoo uputio emotivno pismo navijačima Medveščaka!

14.02.2014 u 09:25

Bionic
Reading

Medveščakov napadač Jonathan Cheechoo uputio je svim navijačicama i navijačima Medveščaka povodom 14. veljače, dana kada JEDNA MILIJARDA USTAJE diljem svijeta u borbi protiv nasilja nad ženama, emotivno pismo koje prenosimo u cjelosti

JEDNA MILIJARDA USTAJE globalna je kampanja protiv nasilja nad ženama povodom koje se na dnašnji dan u više od 200 zemalja svijeta održavaju skupovi kojima se protestira protiv nasilja nad ženama. Ime kampanje dolazi od statistike Ujedinjenih naroda prema kojoj že svaka treća žena na svijetu, točnije jedna milijarda njih, tijekom svojeg života doživjeti neki oblik nasilja. Više informacija možete pronaći nasredišnjoj web stranici kampanje www.onebillionrising.org.

Pismo Jonathana Cheechooa, koje prenosimo u cjelosti, ujedno je i poziv da se u petak 14. veljače oko 15 sati dođe na zagrebački Zrinjevac.

Drage navijačice i navijači!

Danas je Valentinovo, dan zaljubljenih. Iako ljubav slavimo svaki dan, svake minute, danas je dan kada to činimo na jedan poseban način. Mi u Medveščaku, zajedno s milijunima diljem svijeta, danas smo odlučili progovoriti o temi koja nije lijepa, ali koju sigurno možemo riješiti upravo slaveći ljubav, zajedno. Danas, zajedno s milijunima naših prijatelja i prijateljica diljem svijeta, u Zagrebu na Zrinjevcu promoviramo ONE BILLION RISING kampanju. Iako, zbog priprema na Bledu, nažalost nismo u mogućnosti danas biti s vama na Zrinjevcu, i ovaj način koristimo kako bismo promovirali vrijednosti i cljeve ove važne kampanje.

ONE BILLION RISING je kampanja koja se bori protiv nasilja nad ženama i djevojčicama, globalnog problema kojeg nije pošteđeno niti jedno društvo. Zajedničko obilježje nasilja nad ženama diljem svijeta je to da se najčešće događa iza zatvorenih vrata, što uglavnom dovodi do nekažnjavanja počinitelja. Žene i djevojčice koje su žrtve nasilja često osjećaju sram zbog onog što im se dogodilo te odbijaju govoriti o pretrpljenom nasilju. Time ostaju same u svojoj patnji čak i nakon proživljenih tragičnih iskustava.

Bivša NHL zvijezda Jonathan Cheechoo
Kao profesionalni sportaš i kao čovjek osjećam odgovornost i potrebu pridonijeti podizanju svijesti o ovom problemu. Vjerujem da bi progovaranje o iskustvima ohrabrilo sve više žena da otvoreno progovore o vlastitim iskustvima, podijele ih s drugima i, na taj način, pruže primjer ostalim žrtvama nasilja koje još uvijek osjećaju nelagodu progovoriti o tome. Stvaranje svijeta u kojemu se žrtve nasilja osjećaju nesputane progovoriti o svojim tragičnim iskustvima nije lako, ali je moguće! Upravo zato su kampanje poput 'JEDNA MILIJARDA USTAJE' potrebne. Pomažu nam da vjerujemo u to i potiču nas da djelujemo u tom smjeru.

Upravo zato i ja podržavam jednu milijardu žena koje ustaju, otvoreno progovaraju o svojim iskustvima u potrazi za pravdom te zahtijevaju kraj nasilju nad ženama. I tu trebamo vašu pomoć. Ustanimo zajedno i dignimo glas protiv nasilja, podržimo kampanju 'JEDNA MILIJARDA USTAJE', slavimo ljubav zajedno, svakog dana, svake minute!
Drage prijateljice i prijatelji, hvala vam na vašoj podršci.

Jonathan Cheechoo


310722,311765,309822,309369