psk_2

NOVI TRENER FENERA

Jose Mourinho povećao broj kandidata za naslov europskog prvaka

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 08.06.2024 15:55
  • Objavljeno 08.06.2024 u 15:55
Bionic
Reading

Portugalski nogometni stručnjak Jose Mourinho u petak je dočekao Hrvate u lisabonskom hotelu. Popričao je s Modrićem, Livakovićem, Madžukićem i Dalićem, ali vrlo brzo dio medija iznio je i njegovu najavu potencijalnih osvajača Eura

Jose Mourinho očito je poželjan nogometni sukomentator. Zato su ga i angažirali za stručnog analitičara tijekom Eura u Njemačkoj, a koje počinje sljedećeg tjedna.

Prije nešto više od mjesec dana već je dao neku svoju prognozu, oko potencijalnih kandidata za naslov prvaka, te je tada izdvojio tri reprezentacije.

'To su Portugal, Francuska i Engleska. Iznenađenja se uvijek mogu dogoditi, ali gledajući kvalitetu i broj dobrih igrača, Portugal bi na ovaj EURO morao otići s ozbiljnim ciljem da osvoji titulu', rekao je početkom svibnja Mourinho.

U međuvremenu se dosta toga promijenilo. Osim što je on postao trener Fenerbahčea, nekim su reprezentacijama pojedini igrači 'otpali', pa je bilo zanimljivo čuti što sada, nakon gotovo odrađenih priprema i par dana uoči početka turnira, misli Portugalac.

Nabrojao je četiri reprezentacije i smatra da 'nitko drugi ne može do trofeja'.

Rekao je kako bi se iznenadio kada bi Italija obranila naslov europskog prvaka.

'Ne želim omalovažavati prethodne generacije koje smo imali, ali u smislu dubine i kvalitete momčadi, vjerojatno smo sada najbolji što smo ikada bili i Portugal još uvijek može osvojiti trofej", rekao je Mourinho, dodavši:

'Radi se o vjeri, vjeri da mogu svakoga pobijediti. Ne želim reći da je Portugal najbolja momčad na Euru, ali Španjolska, Francuska, Engleska, Njemačka nisu bolje. Najveći problem za izbornika je izabrati koga će staviti na teren, jer postoje dva vrhunska desna beka, dva vrhunska lijeva beka, dva sjajna pozicijska vezna igrača. 'Ako bude iznenađenja, iznenadit ću se! Francuska i Njemačka uvijek dobro prolaze, Portugal i Engleska su bolji nego ikada. Ove četiri reprezentacije smatram favoritima', dodao je novi trener Fenerbahčea.

'Nisam siguran za Španjolsku, ali nogomet koji igraju i igrači koje imaju, su vrhunske kvalitete. Italija ili Belgija bile bi iznenađenje', zaključio je portugalski trener.

Mourinho je nedavno izjavio nešto zanimljivo, odnosno rekao je kako se nada da će što prije ispasti sve reprezentacije za koje igraju njegovi igrači, kako bi mu se što prije priključili na pripremama za novu sezonu. Znači, isto želi i Hrvatskoj, s obzirom na to da je Livaković prvi čuvar mreže Fenera.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal